Hopp til innhold

– Fant fingeravtrykkene til terrormistenkt tunisier

Den terrormistenkte tunisierens fingeravtrykk skal ha blitt funnet både på førerdøren og på rattet til lastebilen som ble brukt i angrepet.

Tyske myndigheter etterlyser 24 år gamle Anis Amri etter terroraksjonen mot et julemarked i Berlin sist mandag. Politiet advarer om at han er farlig og trolig bevæpnet.

Anis Amri (24) er mistenkt for å stå bak juleangrepet i Berlin.

Tysk politi har funnet fingeravtrykkene til Anis Amri (24) på førerdøren til lastebilen som ble brukt i angrepet mot julemarkedet sentralt i Berlin, melder Süddeutsche Zeitung.

Ifølge Berliner Zeitung skal politiet også ha funnet fingeravtrykk på rattet.

Den tunisiske mannen er hovedmistenkt for terroraksjonen og etterlyst over hele Europa. Tysk politi utlovet onsdag en dusør på 100.000 euro for opplysninger som fører til en pågripelse, og advarer om at han anses for å være bevæpnet og farlig.

En midlertidig oppholdstillatelse utsted i 24-åringens navn skal ha blitt funnet i en lommebok som lå under et sete i lastebilen. Ifølge radiokanalen RBB skal etterforskerne også ha funnet en mobiltelefon. Tyske aviser spør seg nå hvorfor bilen ikke ble gjennomsøkt tidligere ettersom ID-dokumentene ifølge mediene ikke skal ha blitt funnet før natt til onsdag. Dette er opplysninger politiet ikke har kommentert.

Nyhetsmagasinet Spiegel skriver torsdag at politiet allerede for flere måneder skal ha etterforsket Amris aktivitet på internett og telekommunikasjon. 24-åringen skal blant annet ha tilbudt seg å bli selvmordsbomber, og han skal ha sendt meldinger om fremskaffing av våpen. Politiet mente imidlertid at de ikke hadde tilstrekkelige bevis til å få ham fengslet.

Anis Amri (24) ettersøkt etter terroren i Berlin.

LOVER DUSØR: Den terrormistenkte tunisieren er etterlyst over hele Europa. Tysk politi har lovet 900.000 kroner til den som har opplysninger som fører til en pågripelse.

Foto: AP

Anis Amri hadde fått avslag på sin asylsøknad, og skulle sendes tilbake til hjemlandet Tunisia.

Ifølge tyske medier gjennomførte politiet to aksjoner torsdag, én i Emmerich i delstaten Nordrhein-Westfalen, der Amri var offisielt registrert, og én i Dortmund.

Avisen Bild hevder at fire personer som skal ha hatt kontakt med den ettersøkte skal ha blitt pågrepet i Dortmund, men til Reuters sier påtalemyndigheten at dette ikke stemmer. Avisen står likevel på sitt, og hevder at Anis Amri i en periode skal ha bodd i bygget der de fire ble pågrepet.

Julelysene tennes igjen på julemarkedet i Berlin, hvor 12 ble drept i et terrorangrep. Mange tyskere føler seg utrygge.

Oppryddingen etter angrepet pågår.

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden faller på flytrappa

Øyeblikkene som kan felle Biden

Det startet med noen fall, et feil navn her og der, antydninger om dårlig hukommelse. Nå vakler den amerikanske presidenten mer enn noen gang.

Donald Trump, som fortsatt sier han skal få slutt på krigen i Ukraina,

Trump snakket med Zelenskyj – lover å få slutt på krigen

Donald Trump snakket fredag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Trump gjentar at han vil få slutt på krigen i Ukraina.

Demonstranter utenfor det statlige TV-byrået i Dhaka, 19. juli Her står fire mennesker i forgrunnen. En av de holder armene ut, og de bærer kjepper. I bakgrunnen ser en flere demonstranter og røyk.

Opptøyene eskalerer i Bangladesh: Regjeringen innfører portforbud og setter inn militæret

Studentopptøyene i Bangladesh har så langt krevd minst 105 menneskeliv. Fredag stormet demonstrantene et fengsel i hovedstaden Dhaka, og flere statlige nettsider er blitt hacket.