NRK Meny
Normal

– Et barn kostet 70.000 kroner og en BMW

I den franske byen Marseille møter ti personer for retten i dag, tiltalt for kjøp og salg av rom-barn. – Vi reddet et barn fra fattigdom, sier en av kvinnene som kjøpte seg en sønn.

Tiltalt Marseille

I september 2013 ble en av de tiltalte arrestert og tatt hånd om av politiet. (Arkivbilde)

Foto: BORIS HORVAT / Afp

En rom-mann på 35 år og hans tre søstre er blant de hovedtiltalte i saken som startet i Marseille i dag. De skal ha nærmet seg romfolket i byen og på Korsika og tilbudt fattige gravide kvinner å kjøpe barna deres. Ifølge Le Figaro lå prisen for et barn på rundt 10.000 euro, eller 86.000 kroner.

Det kunne eventuelt koste noe mindre, hvis en BMW ble lagt i potten, melder TV-kanalen BFMTV.

Men det er ikke bare selgerne som møter i retten i dag. Ekteparet Carmen og Mike Gorgan står også blant de tiltalte. I ti år hadde de prøvd å få egne barn, da de ble tilbudt å kjøpe ett.

Mener de ikke gjorde noe galt

– For oss var det som en gave fra Gud, sier faren til den franske fjernsynskanalen. Kona hans forteller at barnets mor fortalte at hun allerede hadde seks barn og ikke kunne ta seg av det sjuende som var på vei.

– Vi mente ikke å gjøre noe galt. Vi reddet et barn fra fattigdom, sier hun.

Det var da romkvinnen Daniela Ionita skulle føde på et sykehus nord i Marseille i juli 2013 at mistanken først ble vekket, skriver Le Figaro. De ansatte på sykehuset la merke til at moren gråt mye og at et annet par oppholdt seg mye hos henne. Noen uker tidligere var det blitt avslørt et babysalg på Korsika.

Nå mener etterforskerne at de har avslørt et nettverk der handelsvaren var barn.

Det er satt av to dager til rettssaken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt