– Eneste måten jeg kan uttrykke skriket fra den omkomne gutten

Hun fikk øye på en liten gutt med rød T-skjorte og blå shorts med hodet i sanden. Fotografen Nilüfer Demir tok bildet av Aylan Kurdi, som er blitt et symbol på flyktningkrisen i Europa.

Syriske Aylan (3) bæres bort etter å ha blitt skylt i land på Bodrum

DRUKNET: Den syriske gutten Aylan (3) er én av over 2500 mennesker som så langt i år har druknet i Middelhavet på vei over til Europa.

Foto: Ap

– Det eneste jeg kunne gjøre var å ta bildet. Og det var det jeg gjorde, sier fotografen til CNN.

Nilüfer Demir (29) er korrespondent og fotograf for det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan Haber Ajansi (DHA).

– Jeg tenkte ikke på hvor mye oppmerksomhet det ville få, men den smerten jeg følte da jeg så Aylan følte jeg at jeg måtte få frem for offentligheten. Det var alt jeg tenkte på. Jeg ville bare vise tragedien.

Oppdaget druknede barn

Onsdag dro hun til stranden i byen Bodrum etter melding om at flere lik hadde skylt i land. Da hun nærmet seg så hun at det var barn som lå døde på stranden.

Aylan Kurdi og sin bror

Aylan Kurdi og broren Galip ble begravd i dag i hjembyen Kobani nord i Syria.

Det var Demir som tok bildet av Aylans døde kropp. Bildet av den døde gutten har for alvor åpnet Europas øyne for omfanget av flyktningkrisen i Europa.

– Det var den eneste måten jeg kunne uttrykke skriket fra den omkomne gutten, forteller Demir til CNN.

Begravd i dag

følge CNN var Aylan og familien på vei til Sverige. Tidligere er det sagt at det var Canada som var målet for den lille familien.

– De hadde ingenting, ingen livvest, ikke noe å flyte på. Det viste hvor tragisk dette øyeblikket var, sier Demir om det som møtte henne på stranden i Bodrum.

Fredag var faren til guttene tilbake i Kobani for å begrave familien. Og i dag ble tre år gamle Aylan Kurdi begravd i hjembyen sammen med storebroren (5) og moren Rehan.

Abdullah Kurdi sammen med den døde sønnen Aylan

STERKE BILDER: Treåringen Aylan ble i dag begravd i Syria. Her er han avbildet sammen med faren Abdullah Kuri og andre familiemedlemmer.

Foto: RODI SAID / Reuters

– Verden må se

Nilüfer Demir og de andre på stranden fikk senere på onsdag vite at Aylans mor, Rehen Kurdi var funnet på en annen tyrkisk strand 240 kilometer unna, skriver CNN.

– Jeg tenkte at det eneste jeg nå kan gjøre er å ta bildene av dem for å sørge for at Tyrkia og verden ser det, sa Demir.

Morten Krogvold

SISTE NYTT

Siste nytt