NRK Meny
Normal

– Egypt stanser britiske flygninger

Flyselskapet EasyJet sier egyptiske myndigheter nekter dem å lande i Sharm el-Sheikh, men egypterne sier dette ikke stemmer. – Det tar tid å fly mange tusen passasjerer ut av landet, er forklaringen.

Venter i Sharm El-Sheikh

Ventetiden kan bli lang på flyplassen i Sharm el-Sheikh nå.

Foto: MOHAMED EL-SHAHED / Afp

– Våre planer som ble lagt i går, er stanset av egyptiske myndigheter, skriver selskapet på sine hjemmesider. Selskapet jobber nå sammen med britiske myndigheter for å få løst situasjonen og sier det er forståelig at dette er frustrerende for passasjerene.

Statsminister David Cameron Cameron besluttet tidligere i uka at alle britiske fly til og fra Sharm el-Sheikh skulle settes på bakken som følge av mistanken om at flystyrten skyldtes en terrorhandling.

En talsmann for transportdepartementet i Egypt sier kapasiteten ved flyplassen er begrenset og at det er årsaken til innstillingene.

– Det tar tid å få flydd mange tusen passasjerer ut på en dag og vi kan ikke håndtere alle avgangene på én gang, sier han.

Ikke fornøyd med sikkerheten

Turistene var kommet gjennom sikkerhetskontroll og var klare til å gå reise, da de fikk beskjed om at de måtte gå tilbake til bussene og returnere til hotellet sitt, skriver The Guardian.

Transportministeren Patrick McLoughlin sier han håper saken løser seg i løpet av dagen, skriver avisen.

De britiske myndighetene har krevd at passasjerer og bagasje ikke er om bord i samme fly fordi man ikke er fornøyd med sikkerheten på flyplassen, heter det.

– La det vare klart, ikke bare for egyptiske, men for alle flyplasser i verden: Hvis vi er bekymret for sikkerheten vil vi ikke nøle med slik tiltak for å sikre britiske passasjerer, sier McLoughlin.

Bare håndbagasje

Det nederlandske flyselskapet KLM tillater sine passasjerer som reiser fra Kairo bare å ta med håndbagasje. Selskapet sier dette er basert på informasjon de har mottatt og er ment som et forebyggende tiltak.

Det nederlandske utenriksdepartementet er også i tvil om sikkerheten ved flyplassen i Sharm el-Sheikh.

– Vi har inntrykk av utilstrekkelige sikkerhetstiltak der, sier utenriksminister Bert Koenders.

Også nederlandske reiseselskap planlegger å hente hjem sine reisende etter flystyrten for snart en uke siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt