NRK Meny
Normal

– Drepte to etter å ha fått utkastelsesordre

35 år gamle Thomas Alton Caffal skjøt og drepte en politimann og en tilfeldig forbipasserende etter at politiet skal ha overrakt ham en utkastelsesordre.

Skyting i Texas

Politi på området ved A&M-universitetet i byen College Station, Texas. Innfelt er et bilde politiet har frigitt av Thomas Alton Caffal, som er identifisert av politiet som gjerningsmannen.

Foto: NTB Scanpix / Ap

Tre personer ble drept, deriblant gjerningsmannen, etter at han begynte å skyte mot en politimann mandag kveld norsk tid. Fire personer ble skadd i skytingen, som skjedde på området til A&M-universitetet i byen College Station, nordøst for Houston i Texas.

Politiet har nå identifisert gjerningsmannen som 35 år gamle Thomas Alton Caffall.

Ifølge flere medier, deriblant CNN, skal skytingen ha startet etter at politimannen Brian Bachmann (41) oppsøkte Caffal med en utkastelsesordre. Politiet ønsker foreløpig ikke å spekulerer i motivet for skytingen.

Halvtimes skuddveksling

Dette førte til en skuddveksling som varte i rundt 30 minutter, ifølge det amerikanske nettstedet. Bachmann ble da den sjette politimannen som har blitt skutt og drept i Texas i år.

Den andre personen som ble drept i skytingen var 43 år gamle Chris Northcliff, ifølge politiet en sivil forbipasserende. Tre andre politimenn og en 55 år gammel dame ble skadd i skytingen.

Caffal ble til slutt skutt og drept av politiet.

Thomas Caffal

Thomas Caffal har av politiet blitt identifisert som gjerningsmann etter skytingen i College Station.

Foto: NTB Scanpix / Ap

Kerouac og Gump

På det som angivelig skal Caffals Facebook-side beskriver gjerningsmannen seg selv som en krysning mellom den amerikanske forfatteren Jack Kerouac, og skuespilleren Tom Hanks' alter ego Forrest Gump. Kerouacs mest kjente bok er beat-romanen «On the Road», utgitt i 1957. Forrest Gump er i filmen med samme navn en lite inteliigent kar, som til gjengjeld løper mye og lenge.

– Jeg er alltid «på veien», skriver Caffal, som oppgir at han kommer fra Bryan, Texas, rundt fem kilometer unna College Station.

Blant Caffals syv profilbilder på det sosiale nettstedet er tre av rifler. Som inspirasjonskilder ramser Caffal opp de beryktede snikskytterne Vasily Zaytsev og Carlos Hathcock, samt kjente våpendesignere som Mikhail Kalashnikov, Samuel Colt og John Browning.

Fire skadde

Caffal skriver at han er skilt, og at han har en bror og en søster. Profilen inneholder også et sitat som har blitt tilskrevet den engelske forfatteren George Orwell.

«Folk sover fredelig i sengene sine om natten, bare fordi grove menn står klare til å utføre vold på deres vegne.»

Fire personer ble skadd i skytingen, deriblant to politimenn. Tilstanden for en skadd kvinne var en periode kritisk, men hun er nå utenfor livsfare.

Skyting College station Texas

Etterforskere fra The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives utenfor åstedet. I bakgrunnen en bil som ble truffet i skuddvekslingen.

Foto: Mayra Beltran / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt