NRK Meny
Normal

– Dommeren lar seg ikke påvirke

Martes forsvarsadvokat tror at mediestormen rundt saken kan være årsak til at de er innkalt til statsadvokaten, men han tror ikke at den har påvirket dommeren.

Marte Deborah Dalelv i Dubai

– Nå har jeg det ikke bra. Jeg er veldig nervøs for hva det betyr og er redd jeg må i fengsel igjen, sier Marte Deborah Dalelv til NRK etter å ha blitt innkalt til statsadvokaten.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen / NRK

Sigurd Falkenberg Mikkelsen
Foto: NRK

– Jeg tror årsaken til at vi er innkalt til statsadvokaten er det som er kommet frem i media og på sosiale nettverk. Jeg var selv overrasket over å se alt som ble publisert i aviser og på sosiale nettverk som you tube, sier forsvarsadvokat Mahmoud Azab Abu Gareda til NRK.

Marte Deborah Dalelv ble i dag overraskende innkalt til statsadvokaten mandag kl. 11 lokal tid.

– Nå har jeg det ikke bra. Jeg er veldig nervøs for hva det betyr og er redd jeg må i fengsel igjen, sier Marte Deborah Dalelv selv til NRK.

Mahmoud Azab Abu Gareda

Forsvarsadvokat Mahmoud Azab Abu Gareda vet ikke hvorfor de er innkalt til statsadvokaten mandag.

Foto: Nenad Alempijevic / NRK

Overrasket

Forsvarsadvokat Mahmoud Azab Abu Gareda vet ikke hvorfor de er innkalt, men forteller at også han har vært overrasket over den internasjonale interessen for saken.

– Jeg var overrasket over at gulf-nyhetene tok kontakt med meg angående saken. Jeg gir ikke ut slik informasjon, jeg er kun en advokat, sier Mahmoud Azab Abu Gareda til NRK.

Han venter fremdeles på en forklaring på hvorfor hans klient ble dømt etter sharialoven.

– Vi har fremdeles ikke fått noen forklaring på årsaken til denne dommen. Vi har søkt og bedt om å få vite hvorfor retten valgte å dette grunnlaget for dommen. Så fort vi får forklaringen vil jeg forberede forsvaret til ankesaken.

Tror ikke dommeren lar seg påvirke

– Kanskje vi vil se en annen tilnærming til saken? Kanskje ankesaken vil bli utsatt eller fremskyndet? Kanskje vi får en dom? Vi vet ikke, vi får se i morgen, sier forsvarsadvokaten.

Men han tror ikke medieoppmerksomheten i saken vil påvirke dommerens avgjørelse.

– Media handlet og rettet søkelyset mot saken etter den første dommen. Jeg tror ikke media har noen innflytelse på dommen fordi dommeren isolerer seg fra enhver påvirkning. Han har sine egne saksdokumenter og bryr seg ikke om hva andre sier, sier Mahmoud Azab Abu Gareda.

Han mener Marte Deborah Dalelvs sak er sterk fordi hun åpenbart har blitt utsatt for voldtekt.

– Fra mitt ståsted som advokat er saken hennes veldig sterk. Hvis det er samtykket samleie, hvorfor da gå til politiet og utsette seg for alt dette?

Mahmoud Azab Abu Gareda dokument

Forsvarsadvokat Mahmoud Azab Abu Gareda viser frem saksdokumentet han har fått i saken. Det viser kun punktene i dommen, ikke selve begrunnelsen.

UD har tro på god løsning

– Vi ser positivt på møtet i morgen, sier kommunikasjonssjef i UD, Ragnhild Imerslund.

Hun forteller at ambassadør Åse Bjerke i De forente arabise emirater kommer til å være tilstede under møtet mandag.

– Vi har vært i dialog med myndighetene i De forente arabise emirater daglig siden dommen falt, og gjort det klart at vi mener dommen strider med menneskerettighetene som også emiratene har forpliktet seg til. Vi opplever å bli hørt og lyttet til, og har tro på at denne saken vil få en løsning som er god for Marte, sier Imerslund.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt