– Død mann er trolig savnet tysker

Mye tyder på at den døde mannen som ble funnet på Bohus-Malmön i Sverige fredag, er den savnede tyske narkotikaforbryteren fra Kiel-ferga.

Død person funnet på Bohus-Malmön

Tyskeren som ble meldt savnet fra det norske skipet «Color Fantasy» for to uker siden, er mest sannsynlig funnet død i Sverige.

Foto: Netshagen, Anders / Scanpix

Det sier etterforsker ved politiet i Uddevalla, Thord Haraldsson, til P4 Väst tirsdag.

Det var natten mellom 23. og 24. mai at en tysk mann i 40-årene ble meldt savnet fra det norske cruiseskipet «Color Fantasy». Han gikk om bord i båten i Kiel, men skal aldri ha kommet i havn i Oslo.

Fredag fant en svensk kvinne et mannslik i en bergsprekk i Dödvik på Bohus-Malmön i Sverige, nå tror politiet at dette er den savnede tyskeren.

Har studert bilder

Det svenske politiet har mottatt både bilder og beskrivelser av den savnede, og mye tyder på at dette er den tyske statsborgeren.

– Etter å ha sett bilder av mannen og hørt beskrivelsene, kan det virke som at dette er den savnede. Vi venter på flere resultater før vi kan være helt sikre, sier Haraldsson til nyhetskanalen TT.

Mannen som ble funnet i Dödvik hadde avkappede håndjern rundt håndleddene, og vedkommende hadde også kraftige skader på overkroppen. Den døde kroppen ble funnet svært avsidesliggende, ifølge politiet, som mener at mannen er skylt i land.

Det ble umiddelbart satt i gang en drapsetterforskning etter funnet.

– Kan være selvmord

Göteborgs-Posten skriver derimot i dag at også selvmord er en av politiets teorier, men på grunn av de store skadene på mannens overkropp er de ikke helt sikre.

– Vi lanserte dette som en drapsetterforskning på grunn av de skadene mannen hadde på kroppen. Men vi innser at skadene også kan ha blitt påført av steiner og lignende når kroppen har skylt i land. Det kan være naturlige skader, sier Haraldsson.

Det at den omkomne hadde håndjern på, kan også være et tegn på selvmord.

– Min oppfatning er at vi har nok bevis til å forsøke og avdramatisere denne saken, sier Haraldsson.

Om det skulle vise seg å være noe kriminelt i hvordan 40-åringen havnet i vannet, vil saken mest sansynlig bli overført til enten norske eller tyske myndigheter, opplyser det svenske politiet.

Etterlyst narkotikaforbryter

I etterkant av den tyske mannens forsvinning fikk ledelsen i «Color Fantasy» høre at mannen var en etterlyst tysk narkotikakriminell.

De kontaktet tollvesenet og en større leteaksjon ble satt i gang for å finne mannen.

Kontorsjef i Oslo Tollvesen, Paul Ask, forteller at mye tydet på at tyskeren ikke hadde forlatt båten på en normal måte.

– Vi fant en rekke personlige eiendeler som var forlatt inne i lugaren. Det hadde vært rart om han hadde forlatt skipet i Oslo uten å ta dette med seg, sier Ask til NRK.

Skipets overvåkningskamera ble også undersøkt, men det skal ikke ha vært mulig å se om mannen skal ha hoppet, eller blitt kastet over bord.

SISTE NYTT

Siste nytt