NRK Meny
Normal

– Det var som å være i en båt midt i stormen

Korina Szkudlarek fra Redd Barna i Norge var i en sjuetasjes bygning i hovedstaden Katmandu, da et nytt kraftig jordskjelv rammet Nepal i dag.

Kontorbygning ødelagt av jordskjelv

ØDELAGT: På dette kontoret befant Korina Szkudlarek seg da det nye jordskjelvet rammet Nepal.

Foto: Redd Barna

– Først ble vi litt usikre på hva det var og hvor sterkt det var. Men det tok ikke mer enn et par sekunder før vi skjønte at det var noe mer enn et lite skjelv. Vi kom oss alle ut av rommet umiddelbart og prøvde å finne steder som var sikre, forteller Szkudlarek på telefon fra Katmandu.

Korina Szkudlarek fra Redd Barna var i Nepal da jordskjelvet rammet Nepal.

Korina Szkudlarek fra Redd Barna var i Kathmandu da et nytt jordskjelv rammet landet i dag.

Hun var på kontoret til Redd Barna i en sjuetasjes bygning da et nytt jordskjelv med en styrke på 7,3 rammet Nepal i formiddag.

Toppetasjen der Szkudlarek befant seg, var et påbygd rom og en midlertidig konstruksjon som holdt på å falle fra hverandre:

– Det var som å være i en båt midt i stormen. Det svaiet i alle retninger til høyre og venstre og fram og tilbake, så det eneste man kan gjøre er å finne noe å sitte under og gjøre seg så liten som mulig.

Gjemte seg under et bord

Hun forteller at panelene på veggen begynte å ramle ned og at det var tøft å være i et høyhus da jordskjelvet rammet:

– Det kjentes litt usikkert, for man kan ikke begynne å gå ned. Det er ikke mye man får gjort, og det er ikke mye man får tenkt heller, forteller hun.

Alle på kontoret klarte å komme seg ut av rommet før jordskjelvet kom ordentlig i gang. Hun fant et bord med noen stoler som satt fast i gulvet og gjemte seg der under hele skjelvet:

– Jeg tror ikke jeg var redd akkurat da. Nei, jeg fokuserte på å holde meg fast og gjøre meg så liten som mulig.

Forrige skjelv i Nepal for to uker siden, hadde en styrke på 7,8 og førte til at minst 8000 mennesker mistet livet. Skadeomfanget etter jordskjelvet i dag er fortsatt uklart.

Skjelven

Szkudlarek så ingen skadde mennesker eller sammenraste bygninger, da hun etter skjelvet kom seg ut på gata:

– Det var helt som vanlig. Det er ingen synlige skader på bygninger rundt oss.

Nå frykter mange nye etterskjelv og Szkudlarek lurer på om det også i dag var et lite etterskjelv rundt en halvtime etter det store:

– Jeg synes jeg kjente noe, selv om jeg ikke er helt sikker. For i en sånn situasjon er man ikke sikker på om det er bakken eller beina som skjelver, sier Szkudlarek.

Les mer: Nytt kraftig jordskjelv i Nepal

Les mer: Fekk inn 17 millionar kroner på 1,5 time

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt