– Det var ikke et godt besøk

BETHLEHEM (NRK): Forventningene var på forhånd lave til Trumps besøk. Likevel er mange palestinere skuffet etter møtet med president Mahmoud Abbas.

Rudaina Isaq i Betlehem

Rudaina Isaq mener ikke Donald Trump har fått det riktige inntrykket av hvordan det er å leve i Palestina.

Foto: George Kurian / NRK

En time etter at verdens mektigste mann har forlatt hjembyen, er politisperringene fjernet, og arkitekten Rudaina Isaq (30) rusler ned trappen ved Fødselskirken.

Hun er skuffet over møtet mellom Donald Trump og Palestinas president Mahmoud Abbas.

– Det var ikke et godt besøk. Han besøkte ikke landet vårt slik det er. Han så ikke kontrollposter, separasjonsmuren, han så ikke forholdene vi lever under, sier hun.

– Egentlig vet jeg ikke hvorfor han kom.

Nevnte ikke to stater

På forhånd var det knyttet spenning til hvorvidt Trump kom til å nevne tostatsløsningen. Mange palestinere ønsket at han offentlig skulle uttrykke støtte til målet om en palestinsk stat side om side med Israel – som har vært amerikansk politikk de siste to tiårene.

Vegg i Betlehem med "Dump Trump"

"Dump Trump" står det på en vegg i Betlehem. Flere av innbyggerne her er skuffet etter dagens møte mellom USAs president og den palestinske presidenten, Mahmoud Abbas.

Foto: George Kurian / NRK

– Jeg er fast bestemt på å forsøke å få til en fredsavtale mellom israelerne og palestinerne. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe dem med å nå dette målet, sa Trump da han snakket side om side med Abbas etter møtet.

Han nevnte imidlertid ikke tostatsløsningen.

– Jeg tror ikke han er interessert i å gi oss en stat. Jeg tror han bare ønsker en israelsk stat, og at vi skal forsvinne, sier Isaq.

– Jeg ber til Jesus om at han må åpne øynene hans for realiteten.

Få detaljer

Isaq deler sin skuffelse over dagens møte med flere av Bethlehems innbyggere.

Fatima og svigerinnen

Fatima Salah (t.h) har lite tro på møter som dagens mellom Trump og Abbas. Her er hun sammen med svigerinnen, på vei hjem fra et sykehusbesøk.

Foto: George Kurian / NRK

– Det er aldri kommet noe godt ut av slike møter. Men nå er det gått fra vondt til verre, sier Fatima Salah, som er på vei hjem etter å ha besøkt en slektning på sykehus.

Langs separasjonsmuren som går gjennom byen, går kameratene Simon Haddad (18) og Hadi Sadameh (18). De la merke til de generelle ordene og uttrykkene som presidenten brukte: Javisst snakket han om fred, men hvilken fred og hva innebærer den?

– Trump gikk ikke inn på detaljer, eller hovedpunktene. Han snakket bare generelt, sier Haddad.

Haddad og kameraten

Haddad (t.v) og kameraten vil ha mer enn bare ord.

Foto: Gerorge Kurian / NRK

De hadde på forhånd forventinger til at møtet skulle resultere i noe konkret – et håp som ble vekket etter at president Abbas møtte Trump i Det hvite hus tidligere denne måneden. Det skal ha vært et godt møte.

Etter dagens møte, vet de ikke hva de skal tro.

– Vi vil at han skal gjøre noe, ikke bare snakke. Vi kan ikke si om Trump er bra eller dårlig for palestinerne før vi ser hva som skjer, sier Haddad.

SISTE NYTT

Siste nytt

Silvio Fauner og Pietro Piller Cottrer forteller hvem de setter høyest blant konkurrentene

Dæhlies nemesis vil ha italienerne ut på ski igjen

CORTINA/SAPPADA (NRK): Når skiheisene står, har italienerne har funnet fram langrennsskiene igjen. Et par gamle mestere leder an.

Opposisjonspolitikeren Navalnyj tilbake i Russland

MOSKVA(NRK): Den fremste russiske opposisjonspolitikeren, Aleksej Navalnyj reiste i ettermiddag fra Tyskland til Moskva. Der blir han trolig satt i fengsel.