– Det var et ubeskrivelig blodbad

Politimennene som kom først til åstedet for skytemassakren i San Bernarndino, forteller om grusomme scener.

Mike Madden

PANIKK: Mike Madden forteller om panikken som rådde ta de tok seg inn i selskapslokalet hvor 14 mennesker ble drept.

Foto: Chris Carlson / Ap

Syed Rizwan Farook

DREPT: Syed Rizwan Farook og kona Tashfeen Malik ble drept av politiet etter massakren.

Foto: HANDOUT / Reuters

På en pressekonferanse i natt norsk tid fortalte politimannen Mike Madden om synet som møtte ham i festlokalet hvor Syed Rizwan Farook og hans kone Tashfeen Malik skal ha tatt livet av 14 av Farooks kolleger.

– Det var et ubeskrivelig blodbad. Mange mennesker var allerede døde, og vi så panikken i ansiktet på dem som fortsatt trengte hjelp og komme seg i trygghet, sier Madden.

Identifiserer omkomne

Madden forteller at han og kolleger fikk evakuert 50 mennesker ut av konferanserommet.

– Så gikk vi videre inn i bygningen. Det var et vanskelig valg å gå forbi mennesker som vi visste var skadd og trengte hjelp. Men vi måtte finne skytterne og ta oss av dem.

Rettsmedisineren frigjorde i natt listen over ofrene for massakren på julefesten for de offentlig ansatte i byen. Den eldste av de drepte var 60 år, den yngste 26.

– Kan ha hatt annet mål

Politiet har fortsatt ikke sagt noe om motiv, men flere kilder har antydet at både Farook og Malik skal ha vært radikalisert og ha hatt kontakt med radikale islamister.

Hjemme hos paret fant politiet blant annet flere rørbomber.

Politiet sier angrepet bærer preg av planlegging, men spørsmålet er om det var julefesten som i utgangspunktet var målet.

– Vi vet ikke om dette var det planlagte målet, eller om det var noe som var utløsende for at det skjedde nå, sier David Bowdich ved FBIs Los Angeles-kontor.

Farook skal først ha deltatt på julefesten, men dratt tidlig etter en krangel. Senere skal han og kona ha kommet tungt bevæpnet og startet drapene på kollegene.

SISTE NYTT

Siste nytt