– Det går veldig bra med Gabrielle

Astronauten Mark Kelly, mannen til kongressmedlemmet Gabrielle Giffords, opplyser på Twitter at det går veldig bra etter at hun ble flyttet fra sykehuset til rehabiliteringssenteret i går.

Mark Kelly på Twitter om Gabrielle Giffords

Mark Kelly på Twitter om Gabrielle Giffords.

Foto: Twitter

Giffords' leger opplyste sent onsdag at de også har fjernet et kateter som tømte væske fra skuddsåret i hodet hennes. Legene kommer også til å sette inn en klaff som skal hjelpe henne å snakke i pusterøret hennes, skriver CBS News.

Giffords ble skutt gjennom den ene hjernehalvdelen da en 22-åring gikk til angrep under et velgermøte i Tucson, Arizona 8. januar i år. Seks personer ble drept og 14 såret i massakren.

I går ble tilstanden hennes oppgradert fra alvorlig til god, mens tilstanden hennes den 16. januar ble oppgradert fra kritisk til alvorlig.

Onsdag kveld skrev Giffords' mann Mark Kelly på Twitter. Han opplyser om at det går «veldig bra» med henne.

– Søkte etter politiske drap

Samtidig rapporterer The Washington Post at drapsmannen, 22 år gamle Jared Lee Loughner - som tildigere denne uken nektet straffskyld i retten i Phoenix - i ukene foran massakren lette på Internett etter informasjon om dødelige injeksjoner, å sitte i isolat og politiske drap.

Jared Lee Loughner

Jared Lee Loughner nektet straffskyld i retten på mandag.

Foto: HO / Reuters

Ifølge CBS kan informasjonen om at han brukte tid på å lete etter denne informasjonen svekke en mulig strategi i retten om at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og at han godt visste forskjellen på rett og galt.

Begynte trening med en gang

Legene ved sykehuset i Houston, der Giffords nå befinner seg, har ikke gitt noen detaljer om behandlingen av henne og om hun er i stand til å lage lyder eller snakke.

En av kirurgene forteller at hun er i bedring «i lynets hastighet», og at det at hun klarer å svelge betyr at hun ikke trenger å mates gjennom et rør mye lenger. Røret kan likevel ikke fjernes med en gang, fordi det har vært på plass såpass lenge.

Synet til Giffords skal også være i bedring, etter at legene har operert øyehulen som ble skadet da hun ble skutt, men nøyaktige detaljer om rehabiliteringen holdes tilbake av hensyn til familien hennes.

Det som er kjent er at Giffords begynte med fysisk trening og taletrening i går ettermiddag, bare noen timer etter at hun ble overført fra sykehuset.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Demonstrasjoner i Bogotá

Colombia: Blodig oppstand mot myndighetene

Det startet som en protest mot høyere skatter. Og det er blitt et omfattende sosialt opprør som har kostet minst 26 mennesker livet.