– Det er skummelt og litt skremmende

Bombene som har eksplodert i Bangkok de siste dagene virker skremmende på lokalbefolkningen, sier Vibeke Lyssand Leirvåg. Hun har bodd 25 år i Thailand, og er overbevist om at landet fortsatt vil være et trygt sted å oppholde seg.

Thailand Explosion

Politiet undersøker åstedet for mandagens bombeeksplosjon.

Foto: Mark Baker / Ap

– Eksplosjonen som var i dag var jo ikke så stor og ingen ble skadd, men uansett er det skremmende når noe sånt skjer. Gårsdagens angrep fant sted to kilometer fra kontoret og dagens bombe en halv kilometer unna, så det var nære på!

Vibeke Lyssand Leirvåg

Vibeke Lyssand Leirvåg driver forretningsvirksomhet i Bangkok

Foto: Norway Asia Business Summit

Norske Vibeke Lyssand Leirvåg har bodd i Thailand i 25 år, og jobber i Bangkok sentrum. Hun forteller at hverdagen stort sett går sin vante gang i den travle storbyen. De aller fleste skoler er åpne som normalt, og det er full drift på de fleste arbeidsplasser.

Passerte fem minutter etter eksplosjonen

I formiddag eksploderte en liten sprengladning i Bangkok, uten at noen ble skadd. En ukjent gjerningsmann kastet eksplosivene fra ei bru i nærheten av en jernbanestasjon i sentrum. Sprengladningen eksploderte i vannet i en kanal, og politiet kom raskt til åstedet.

LES OGSÅ: Ny bombeeksplosjon i Thailand (overvåkingskamera) - Video

– Etter gårsdagens hendelser hadde vi bestemt oss for å spise lunsj hjemme. Tilfeldighetene gjorde at vi passerte broen der sprenglegemet ble kastet fra fem minutter etter at eksplosjonen hadde funnet sted, forteller Leirvåg.

Stoler på myndighetene

Gårsdagens eksplosjon skremte mange i Bangkok og kveldstimene var preget av kaos og usikkerhet.

Turist filmet eksplosjonen i Bankok

– Det første man gjør er jo å sjekke at alle de nære er trygge, og at man holder seg unna steder med store menneskemengder. Det var stor aktivitet på sosiale medier, og ikke all informasjon som gikk ut var riktig. Men myndighetene gjør alt de kan for å løse dette fortest mulig, og jeg har stor tillit til de thailandske myndighetene, sier Leirvåg.

– De er kjent for å løse problemer raskt, og jeg er sikker på at vi har den normale hverdagen tilbake snart.

– Thailand er et land der den største industrien er turisme, og myndighetene vil gjøre alt for at landet skal bli oppfattet som et sikkert feriested. Vi som bor her føler trygghet. Jeg har bodd her i 25 år, og har opplevd litt av hvert, men det som har skjedd nå er ikke noen normal hendelse i Thailand. Jeg tror fortsatt Thailand er et trygt sted å være, sier Vibeke Lyssand Leirvåg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt