– Den hovedmistenkte er en del av et nettverk

Thailandske myndigheter sier onsdag at de er på jakt etter flere medskyldige til bombeangrepet i Bangkok, der 22 mennesker mistet livet og mer enn 100 ble såret.

Eksplosjon Bangkok

Erawan-helligdommen ble onsdag gjenåpnet samtidig som politiet opplyser at de er på jakt etter flere mistenkte etter bombeaksjonen.

Foto: JEROME TAYLOR / Afp

– Vi ser også etter flere mistenkte i forbindelse med eksplosjonen. Denne typen angrep er vanligvis ikke planlagt og utført av kun en person, sier Prawut Thawornsiri, talsmann for politiet, ifølge Reuters.

Thailands politisjef Somyot Poompanmoung går enda lengre i antagelsene, og sier at det er helt sikkert at mannen de mistenker hadde medsammensvorne.

– Han gjorde det ikke alene, det er sikkert. Han er en del av et nettverk, sier politisjefen ifølge AP.

Mistenker mann i gul t-skjorte

Tirsdag publiserte politiet i Bangkok overvåkningsbilder av en ung mann i gul T-skjorte, og de var sikre i sin sak: Dette er bombemannen.

– Mannen med gul T-skjorte er ikke bare mistenkt, han er bombemannen, sa Thawornsiri til AP.

Artikkelen fortsetter under videoen

Terrormistnekt i gul t-skjorte setter fra seg ryggsekk

Overvåkningsvideo viser at han kommer inn i den hinduistiske Erawan-helligdommen med en sekk, som han legger fra seg og går mens han tilsynelatende ser på mobilen sin. Like etterpå smeller det.

Politiet er ikke sikre på om mannen er fra Thailand eller utlending, men thailandske medier melder onsdag at han ikke er thailandsk.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for aksjonen.

Helligdommen gjenåpnet

Samtidig ble Erawan-helligdommen onsdag morgen gjenåpnet, kun to dager etter eksplosjonen, skriver AFP.

Eksplosjon Bangkok

Munker ledet an i bønn i forbindelse med gjenåpningen.

Foto: JEROME TAYLOR / Afp

Den populære turistattraksjonen, som viser Thailands uvanlige miks av hinduistiske og buddhistiske tradisjoner, er for det meste restaurert etter eksplosjonen. Helligdommen ble bygd i 1956 og huser blant annet en statue av hinduguden Brahma. Denne fikk ifølge politiet bare mindre skader i eksplosjonen.

Et titalls thailandske munker ledet an i bønnen i morgentimene, mens de oppmøtte, inkludert mange turister, bøyde kne og holdt røkelse.

Bangkoks innbyggere la etter gjenåpningen blomster, røkelse og kondolansemeldinger ved helligdommen.

– Jeg er lei meg for de uskyldige menneskene som måtte betale for noe de ikke er involvert i, og nå ikke har en mulighet til å leve livene sine på grunn av noen andres agenda, forteller Nuansupha Sarunsikarin, en av de fremmøtte, til AP.

En av meldingene skrevet på en av tavlene inne i helligdommen var på engelsk og lød: «Vær sterke. Vær samlet.»

Eksplosjon Bangkok

Mange la ned blomster til minne for ofrene etter angrepet.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt