– Den eldste personen som noensinne har levd

Carmelo Flores Laura er muligens den eldste personen som noensinne har levd, gitt at informasjonen fra Bolivias riksarkiv er korrekt.

Dersom informasjonen fra Bolivias riksarkiv er korrekt, er Carmelo Flores Laura (123) muligens den eldste personen som noensinne har levd.

VIDEO: Ingen har noen gang i verdenshistorien blitt eldre enn Carmelo Flores Laura (123), ifølge bolivianske myndigheter.

Gjeteren Carmelo Flores Laura fylte 123 år i forrige måned, ifølge det bolivianske folkeregisteret.

Carmelo kan dermed være den eldste (dokumenterte) personen som noensinne har levd, melder nyhetsbyrået AP.

Selv husker han ikke fødselsdatoen sin og sier han må være eldre enn 100 år gammel.

– Bolivia innførte fødselsattest-systemet på 1940-tallet, så det finnes ikke en fødselsattest for Carmelo Flores Laura. Men vi har et dåpsdokument som bekrefter at han er 123 år gammel, sier Eugenio Condori, direktør for folkeregisteret i Bolivia til AP.

Ifølge Condori, ble Carmelo Flores Laura født 16. juli1890. Dermed kan han ha slått rekorden til den franske kvinnen Jeanne Calment, som døde i 1997. Hun ble 122 år og 164 dager gammel.

Sprek gammel mann

Carmelo, som tilhører Aymara-folket, går uten stokk og bruker ikke briller.

– Jeg ser litt uklart. Jeg hadde godt syn før, men jeg så dere komme, sier Carmelo til AP-journalisten.

Hørselen har derimot begynt å svikte, slik at journalisten som intervjuer ham, må rope høyt i øret hans for å bli hørt.

Carmelo har også mistet alle tennene sine og det 123 år gamle ansiktet er full av rynker og godt preget av et langt liv. Og hemmeligheten hans til et langt liv?

– Jeg går mye, det er alt. Jeg er ofte ute og går med dyrene, sier gjeteren.

Dietten hans består for det meste av poteter, bønner, lammekjøtt og «oca», en rotgrønnsak som vokser i Andes-regionen. Drikkevannet kommer fra Illampu, et av landets høyeste fjell.

Ifølge Carmelo selv, har han aldri blitt alvorlig syk. Kun ett av hans tre barn lever fortsatt, og han har 40 barnebarn og 19 oldebarn, skriver AP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt