– Demonstrant drept i Jemen

Sikkerhetsstyrker i Jemen skyter mot demonstranter i byen Taiz, sør for hovedstaden Sanaa. Minst en demonstrant skal være drept.

Demonstranter i Taiz tirsdag.

Seks demonstranter i Taiz er drept siden søndag. Her demonstrerer tusenvis av mennesker i gatene tirsdag.

Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP.

Protesten var et ledd i et folkeopprør om å få presidenten i Jemen til å gå av.

Tusenvis av mennesker har i de siste tre månedene protestert i gatene med krav om at president Ali Abdulla Saleh skal gå av.

Flere av hans nærmeste allierte har også hoppet av og sluttet seg til demonstrantene.

Store demonstrasjoner

Seks mennesker er drept i Taiz siden søndag og 100 siden januar. Byen er Jemens nest største by, og ligger 250 kilometer sør for Sanaa.

Utenfor utdanningsdepartementet i Taiz har tusenvis av lærere protestert mot dårlig lønn.

De fikk selskap av hundrevis av regimekritiske demonstranter.

Al Qaida-leder truer USA

Lederen av en jemenittisk Al Qaida-gruppe truet onsdag morgen med flere og kraftigere hevnangrep etter drapet på Osama bin Laden.

Nasir al-Wahishi, som leder Al Qaida på Den arabiske halvøy, advarer USA mot å tro at trusselen er over fordi bin Laden er død.

– Ikke ta lett på kampen, det som kommer er større og verre, og det som venter dere er mer intenst og skadlig, sier al-Wahishi i en uttalelse.

Økende bekymring

USA er bekymret for at Jemen kan bli et nytt hovedsete for Al Qaida. Grunnen til dette er de mange trusselmeldingene som er kommet fra islamistiske grupper i landet etter bin Ladens død.

Fire dager etter drapet på bin Laden utførte amerikanske styrker et droneangrep på den jemenittiske presten Anwar al-Awlaq sør i Jemen. Likvideringen mislyktes.

Presten skal ifølge USA ha sterk tilknytning til Al Qaida.

SISTE NYTT

Siste nytt