– De var ikke «Bonnie and Clyde»

Ekteparet som skjøt og drepte 14 mennesker på en julelønsj i Californina i USA var ikke noen «Bonnie and Clyde», sier advokatene deres.

David S. Chesley og Mohammad Abuershaid

Advokatene David S. Chesley (t.v) og Mohammad Abuershaid (t.h), mener det er flere ting som ikke henger sammen etter skytingen i California.

Foto: PATRICK T. FALLON / Reuters

David S. Chelsey, som representerer familien til ekteparet, mener det er flere ting som ikke henger sammen i det som blir presentert av både FBI og i mediene.

– Det skaper ikke mening at disse to skulle ha handlet som om de var "«Bonnie and Clyde», sier Chelsey i et intervju med TV-stasjonen CNN.

Bonnie and Clyde var et beryktet og myteomspunnet ektepar som herjet USA med sine kriminelle handlinger i mellomkrigstiden. Drapene i California blir etterforsket som en terrorhandling.

Advokat Chelsey mener ekteparet ikke hadde de militære ferdighetene eller den treningen som skal til for å kunne gjennomføre noe slikt de er anklaget for.

US-CRIME-SHOOTING-COMBO

Syed Farook og kona Tashfeen Malik var ikke noen 'Bonnie and Clyde', ifølge advokatene deres.

Foto: - / Afp

Syed Farook og kona Tashfeen Malik, skal ifølge FBI vært tungt bevæpnet og kledd i stridsutrustning da de skal ha skutt vilt rundt seg på julelønsjen i San Bernardino i California. 14 ble drept, 21 ble skadet i det politiet omtaler som et ubeskrivelig blodbad.

– Kona var jo ikke særlig stor og sterk, så det er usannsynlig at hun kunne ha båret tunge våpen og hatt på seg noen form for vest eller utrustning, sier advokat Chelsey.

– Ikke aggressiv

Farook og Malik møtte hverandre på en datingside på nettet i 2013, og giftet seg året etter i Saudi-Arabia.

Deler av pressen har spekulert i om at skytingen har hatt noe med forhold på arbeidsplassen å gjøre. Syed Farook deltok selv på juletilstelningen, men skal ha reist hjem etter det som kan ha vært en krangel.

Men det er heller ingen på arbedsplassen som kunne forutse at Syed Farook gjorde som han gjorde, sier advokaten.

– Han var heller ikke av den aggressive typen. Vi satt med FBI i tre timer og forsøkte å finne noen særtrekk ved Syed som kunne ha ledet ham til å gjøre dette, men det kunne de ikke finne, sier Chelsey.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt