NRK Meny
Normal

– De tok datteren min, de tok datteren min

PARIS (NRK): Midt under den høytidelige seremonien brøt moren til den drepte politikvinnen sammen i gråt og Frankrikes president Francios Hollande forsøkte å trøste den fortvilte kvinnen.

Trøstes av Holland

Video: Gråtende holdt moren til den drepte politikvinnen fast i president Francios Hollande under dagens minnemarkering.

I dag var den franske regjeringen i politiets hovedkvarter for å vise en siste ære til de tre politifolkene som ble drept i Paris i forrige uke.

Æreslegionen

Mens de fire gislene som ble drept i den jødiske butikken ble begravet i Israel, ble de tre politiansatte hedret med æreslegionen, Frankrikes høyeste utmerkelse.

Franck Brinsolaro (49) og Ahmed Merabet (40) ble drept i angrepet på Charlie Hebdo. De var der for å beskytte de ansatte i magasinet.

Clarissa Jean-Philippe (26) ble skutt på gaten av Coulibaly.

Da regjeringsmedlemmene, med Francios Hollande i spissen, kom til seremonien hilste de på de pårørende etter tur. En etter en tok de presidenten i hånden og takket for støtten. Da Hollande kom fram til moren til den 26 år gamle politikvinnen, ble han stående lenge å forsøke å trøste de fortvilte kvinnen.

– De har gjort meg vondt. De tok datteren min. De tok datteren min, hikstet hun og tok tak i den franske presidenten.

Da Hollande talte takket han de tre for det offeret de har gjort for landet sitt.

– Clarissa Jean-Philippe døde som en martyr. Hvordan kan det forsvares å drepe en ung kvinne på 26 år, sa han.

Presidenten sa at Ahmed Merabet betalte engasjementet i politiet med livet sitt. Han sa blant annet de tre døde for franskmenn skal kunne få leve fritt og mente at de var Merabet visste bedre enn mange andre hva religiøs fanatisme kunne bety.

– Jeg vil gi uttrykk for min takknemlighet og stolthet overfor dere. Takket være der, står Frankrike oppreist. Leve republikken, avsluttet François Hollande.

Begravet i Jerusalem

I Jerusalem ble de fire gislene gravlagt samtidig og tusenvis hadde møtt opp for å vise dem den siste ære.

De fire ofrene, Yoav Hattab (22), Philippe Braham (45), Yohan Cohen (23) og François-Michel Saada (64), ble fløyet fra Paris til Jerusalem etter rettsmedisinske undersøkelser og ankom Ben Gurion internasjonale flyplass tidlig tirsdag morgen.

De befant seg alle i det jødisk supermarkedet i Paris da de ble skutt og drept av den ytterliggående islamisten Amedy Coulibaly.

Familiene til de fire hadde bedt om at de gravlegges i Jerusalem, noe den israelske regjeringen sa ja til.

Familien til den drepte Yoav Hattab tar en siste farvel foran kisten

Familien til den drepte Yoav Hattab tar en siste farvel foran kisten i Tel Aviv.

Foto: Oded Balilty / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt