Obama: – De er med oss i våre bønner

USAs president lover å komme raskt til unnsetning for å hjelpe ofrene etter jordskjelvet i Haiti.

Obama om jordskjelvet på Haiti

President Barack Obama lover rask hjelp til jordskjelvofrene i Haiti.

Foto: Jim Watson / Scanpix/AFP

På en pressekonferanse nå i ettermiddag sa Barack Obama at han har bedt sin administrasjon om å komme raskt på banen for å hjelpe de mange tusen som er rammet av gårsdagens kraftige jordskjelvaktivitet i Karibia.

Ikke ukjent med lidelse

– Vi begynner nå å se omfanget av ødeleggelsene. Vi ser hjerteskjærende bilder fra et land, hvis innbyggere ikke er ukjent med lidelse. Jeg har bedt min administrasjon om å sørge for rask og koordinert støtte for å hjelpe Haiti med å komme seg etter det ødeleggende jordskjelvet, sa Obama.

Redningsarbeidere fra blant annet Florida og California er nå på vei for å bistå i redningsarbeidet. De har blant annet med seg vann, mat og medisiner til de overlevende etter katastrofen.

Ber amerikanere bidra

Obama sa at førsteprioriteten er å få kartlagt hvordan det står til med ansatte ved den amerikanske ambassaden i landet, og ba amerikanske statsborgere som befinner seg i Haiti om å ta kontakt.

– Samtidig skal vi være så foroverlente som mulig for å få hjelpen fram. Dette er en tid da vi minnes den felles humaniteten vi alle deler. Haiti er våre naboer, sa Obama som også oppfordret sine landsmenn om å gi sin støtte.

Video nsps_upload_2010_1_13_16_40_34_653.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NETT-TV: USA lover tull støtte til jordskjelvofrene på Haiti.

– Tross det faktum at vi har harde tider her hjemme, vil jeg oppfordre amerikanere til å bidra. Vi tar med ofrene og deres familier i våre bønner, avsluttet Obama.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt