Guvernør: Har fått informasjon om bortførte jenter

Myndighetene i Borno er blitt kontaktet av folk som sier de har sett de bortførte jentene i Nigeria, opplyser delstatsguvernør Kashim Shettima. I hovedstaden Abuja ble demonstranter stanset.

Demonstrasjon Nigeria

Se video: Politiet nektet folk i Nigerias hovedstad å demonstrere.

– Vi har fått meldinger om at de er blitt observert på enkelte steder. Det har vi viderebrakt til relevante militære myndigheter for at de skal dobbeltsjekke, verifisere og hente inn mer informasjon på de aktuelle stedene, sier Shettima til BBC.

Delstatsguvernøren legger til at han ikke tror jentene er blitt brakt over grensen til Tsjad eller Kamerun.

Det pågår nå en internasjonal innsats for å finne de 223 savnede jentene som ble kidnappet fra en skole i byen Chibok i delstaten Borno 14. april.

Storbritannia, USA og Frankrike har sendt ekspertteam og utstyr for å hjelpe den nigerianske hæren med leteaksjonen nordøst i landet. Også Kina og Israel har tilbudt seg å bistå i arbeidet.

Stanset demonstranter i Nigeria

Over hele verden har folk engasjert seg i saken og demonstrasjoner har vært holdt mange steder.

Samtidig har myndighetene i Nigeria stanset protester i eget land. Søndag var rundt hundre mennesker samlet i Unity Park i hovedstaden Abuja, da politiet hindret dem i fremføre budskapet sitt.

– Myndighetene synes dette er en pinlig sak, men vi har rett til å demonstrere, sa Rotimi Ozawale til nyhetsbyrået Reuters.

Dino Melaye sa til AP at de vil fortsette å protestere.

– Politiet er her for å stanse oss, men vi har rett til å være her.

Demonstrasjon i New York, Bring back our girls

Over hele verden har folk engasjert seg for de bortførte jentene. her fra en demonstrasjon i New York.

Foto: GAIA SQUARCI / Reuters

Foreslår toppmøte

Frankrikes president François Hollande har også tatt til orde for et toppmøte om sikkerhetssituasjonen i regionen, med spesiell vekt på islamistgruppen Boko Haram.

– Jeg har foreslått for Nigerias president Goodluck Jonathan å arrangere et møte med Nigerias naboland, sa Hollande søndag.

Han antydet at et slikt møte kan holdes allerede til helgen dersom landene er enige i forslaget. Nigeria, Tsjad, Kamerun, Niger og Benin er blant aktuelle deltakerland.

SISTE NYTT

Siste nytt