– Hun ser ut som en skolejente

– Og andre ganger ser hun ut som en pensjonist på shoppingtur. Fornærmelsene hagler fra utenriksdepartementet i Nord-Korea.

Hillary Clinton

Hillary Clinton er «på ingen måte intelligent» og hun er «en morsom dame», ifølge en talsmann for Nord-Koreas utenriksdepartement.

Foto: David Longstreath / AP

Nord-Korea og USA har startet ordkrig etter at utenriksminister Hillary Clinton på torsdag sammenlignet lederne i Pyongyang med små barn, udisiplinerte tenåringer og oppmerksomhetssyke mennesker.

– Strøm av vulgære bemerkninger

Under et møte for de sørøst-asiatiske statene, avholdt i Phuket i Thailand, uttalte en talsmann for det nordkoreanske utenriksdepartementet at Clinton har gitt en strøm av vulgære bemerkninger som ikke står til hennes posisjon, uansett hvor hun har reist, helt siden hun fikk utenriksposten.

Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Talsmannen skal ha kalt Clinton for uintelligent, og en rar dame.

Video nsps_upload_2009_7_23_20_36_15_1172.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Slik fornærmet hun nord-koreanerne.

– Enkelte ganger ser hun ut som en skolejente, og andre ganger ser hun ut som en pensjonist på shoppingtur, skal være noe av det som ble sagt.

USAs utenriksminister Hillary Clinton

Podiet til Clinton ble forsøkt kuppet av den nordkoreanske delegasjonen.

Foto: JASON REED / REUTERS

– Atomsamtalene er døde

Uttalelsene begynte å hagle da Nord-Korea gjorde det klart at sekslandssamtalene er over.

Hilary Clinton har tidligere advart landet mot å nekte å delta i samtalene. Hun har uttalt at dette bare vil kunne bidra til å øke spenningen og framprovosere et våpenkappløp i nordøstasia.

– Jeg er takknemlig over hvor mange av landene fra regionen som har uttalt seg direkte til Nord-Korea og som har uttrykt bekymring over den provoserende oppførselen vi har sett i løpet av de siste månedene, sa Clinton under møtet i Phuket.

Før Clinton kom med sine uttalelser i Phuket, forsøkte den nordkoreanske delegasjonen å innta podiet for å snakke med media. Men de ble avvist av sikkerhetsvaktene som passet området.

SISTE NYTT

Siste nytt