Hopp til innhold

– Christina hadde et vakkert hjerte

– Christina hadde en vakker sjel og et vakkert hjerte, forteller moren til niåringen som ble skutt i massakren i Tucson lørdag.

Video Roxanna Green

– Hun var så snill og ønsket å hjelpe andre, sier Roxanna Green om den ni år gamle jenta.

Hun begynte livet sitt i en tragedie den 11. september, og livet hennes endte i en tragedie her i Arizona. Men det var ni gode år i midten.

John Green

Døde på sykehuset

Chrstina Green ble drept i 22-åringen Jared Lee Loughners massakre under et velgermøte for kongressmedlemmet Gabrielle Giffords nord i Tucson på lørdag.

Niåringen var nylig valgt inn i elvevrådet på skolen sin, og ønsket selv å bli politiker. Da Arizona-representanten Giffords skulle treffe velgerne sine utenfor et supermarked, fikk Christina derfor være med en nabo.

Naboen ble skutt, og er operert ved University Medical Center, der Giffords ble operert etter å ha fått en kule gjennom hjernen.

Christina ble skutt i brystet. Like etter at hun ankom sykehuset ble hun erklært død.

– Jeg ble fortalt at de gjorde alt de kunne for å redde henne, men de klarte det ikke, sier moren til MSNBC.

Ni år gamle Christina Green ble skutt i Tucson

Ni år gamle Christina Green ble skutt og drept i Tucson.

Foto: Mark Henle / Ap

De andre som ble drept i massakren var Gabriel Zimmerman (30), John Roll (63), Dorothy Murray (76), Dorwin Stoddard (76) og Phyllis Schneck (79).

– Jeg kunne aldri i livet trodde at noen kunne gjøre noe så grusomt som dette, sier Roxanna til MSNBC.

– Hun var en utrolig, liten jente

Faren til Christina, John Green - speider for baseballaget Los Angeles Dodgers- forteller at datteren ville blitt en flott politiker.

– Det er en vanskelig balanse i våre dager, å ha den intense lidenskapen og den urokkelige viljen på den ene siden, og den følsomme omtanken for andre på den andre siden.

– Hun var en utrolig, liten jente, og hun ble ranet, sier moren Roxanna, og forteller at Christina elsket dyr, synging, dansing og gymnastikk.

Foreldrene har fortalt at det at hun ble født 11. september 2001, var en av årsakene til at hun hadde den lidenskapelige interessen for politikk. Da hun var baby ble hun avbildet i boken «Faces of Hope - Babies Born on 9/11».

Boken handlet om én baby fra hver amerikanske delstat, født den dagen World Trade Center og Pentagon ble angrepet.

Stolt over at president Obama nevnte datteren

– Hun begynte livet sitt i en tragedie den 11. september, og livet hennes endte i en tragedie her i Arizona. Men det var ni gode år i midten. Livet hennes var vakkert og vi elsket hvert minutt av det, sier far John til NBC.

Siden Christina var interessert i å tjene offentligheten som politiker, forteller John at han var glad for at både president Barack Obama og FBI-sjef Robert Mueller nevnte Chrstina i sine uttalelser om massakren.

– Jeg er stolt av henne. Det begynte med president Obama og hans valgkamp, og at han nevner henne føles godt, sier John.

NRKs USA-korrespondent Jon Gelius er i Tucson, og har rapportert hjem om siste nytt om skytteren og skuddofrene:

Video Jon Gelius

Klikk på bildet for å se Jon Gelius' rapport fra Tucson.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.