NRK Meny
Normal

– Charlie Hebdo kommer ut neste uke

Det terrorrammede satiremagasinet Charlie Hebdo kommer ut etter planen også neste onsdag. Det bekrefter en av avisens overlevende redaksjonsmedlemmer.

En person leser Charlie Hebdo

BØYER IKKE AV: Samme dag som denne ukens utgave av magasinet kom på gata, tok væpnede terrorister livet av bladets redaktør og flere av tegnerne.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Patrick Pelloux

SAMLER STABEN: Patrick Pelloux.

Foto: PATRICK KOVARIK / AFP

Det franske ukesmagasinet Charlie Hebdo vil komme ut etter planen neste uke, til tross for terrorangrepet onsdag som tok livet av bladets redaktør og åtte andre redaksjonsmedlemmer.

– Dumheten vil ikke seire

Charlie Hebdo-spaltist Patrick Pelloux bekrefter at Charlie Hebdo vil komme med sin ukentlige utgave også neste onsdag.

– Det er veldig vanskelig. Vi lider alle, med sorg og frykt, men vi vil gjøre det uansett for å vise at dumheten ikke vil seire, sier Pelloux til nyhetsbyrået AFP.

Han opplyser at magasinets stab snart vil samles igjen.

Til sammen tolv mennesker ble drept i angrepet mot Charlie Hebdos redaksjonslokaler i Paris onsdag, blant dem redaktør Stéphane Charbonnier.

Redningsdugnad i franske medier

Tidligere redaktør i den franske avisa La Liberation, Serge July, kom onsdag med en sterk appell til franske medier om å hjelpe Charlie Hebdo å komme ut som normalt også neste uke.

– Terroristene sa: Vi har drept Charlie Hebdo. Det må ikke skje! Det må ikke komme ut en halv eller en liten utgave. Alle franske medier må gå sammen om å sikre en skikkelig utgivelse, sa July.

Nå har flere franske medieorganisasjoner stilt opp med økonomiske garantier og mannskap, slik at bladet kan komme ut.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt