Hopp til innhold

– Bush så aldri på nyheter

George W. Bush hadde heller ikke høye tanker om Barack Obama, Hillary Clinton eller Sarah Palin, hevder tidligere taleskriver.

George W. Bush
Foto: BILL PUGLIANO / AFP

Ifølge Matt Latimer, som har skrevet en bok om sin tid i Bush-administrasjonen, liknet Det hvite hus under Bush mer på TV-serien «The Office» enn den mer seriøse serien «West Wing», skriver Daily Mail .

Blant de mer graverende avsløringene i boken er blant annet påstanden om at Bush ikke hadde noen oversikt over den gryende finanskrisen da han opptrådte på TV for å orientere om den første redningspakken i fjor høst.

– Vi kjøper høyt og selger lavt, sa Bush flere ganger helt til assistentene hans forklarte at det ikke var slik tiltaket fungerte.

– Hvorfor godtok jeg dette forslaget hvis jeg ikke forstår hva det gjør? skal Bush ha svart.

George W. Bush

George W. Bush signerer den første økonomiske redningspakken.

Foto: Charles Dharapak / AP

– Så aldri på nyheter

Latimer, som jobbet i Det hvite hus de siste to årene av Bush-administrasjonens levetid, gjengir også en del av presidentens uttalelser som neppe var ment for offentligheten.

I boka, som har fått navnet «Speech Less: Tales of a White House Survivor», forklarer han blant annet grunnen til at Bush ikke lot seg affisere av den dårlige oppslutningen blant folket.

– Jeg har ikke sett på kveldsnyhetene en eneste gang siden jeg ble president, skal Bush ha sagt.

– Obama var ukvalifisert

USAs utenriksminister Hillary Clinton

Hillary Clinton var ikke presidentens favoritt.

Foto: JASON REED / REUTERS

Han skal også ha hatt svært lite til overs for kandidatene i det siste presidentvalget.

Ifølge Latimer regnet Bush med at Hillary Clinton skulle bli Demokratenes presidentkandidat, og sa angivelig til noen ansatte:

– Bare vent til den feite ræva hennes sitter ved denne pulten.

Bush skal også ha ment at Barack Obama var ukvalifisert til presidentjobben, og hadde følgende å si om Obamas visepresidentkandidat Joe Biden:

Joe Biden

Joe Biden: Bullshit-milliardær?

Foto: Karin Cooper / AP

– Hvis «bullshit» var en myntenhet, ville Joe Biden vært milliardær.

– Kritisk til McCain og Palin

Latimer skriver også at Bush ikke var komfortabel med den republikanske presidentkandidaten John McCain og hans visepresidentkandidat Sarah Palin.

– Hvem er hun, guvernøren av Guam? Kvinnen blir satt i en posisjon hun ikke er i nærheten av å være kvalifisert til, skal Bush ha sagt om Palin.

Donald Rumsfeld

Donald Rumsfeld.

Foto: Haraz N. Ghanbari, HARAZ N. GHANBARI

Boka til Latimer tar også for seg resten av besetningen i Det hvite hus, og det er særlig forsvarsminister Donald Rumsfeld og presidentens kone Laura som får gjennomgå.

Rumsfeld skal blant annet ha forsøkt å redigere sin egen Wikipedia-side, og skal også ha moret seg med å se på Youtube-klipp som gjorde narr av pressekonferansene hans.

Laura Bush var på sin side egentlig en demokrat, står det i boka.

SISTE NYTT

Siste nytt