– Bush på offensiven i natt, men for seint

– Jeb Bush viste tenner i nattens femte og siste president-debatt blant republikanerne. Endelig viste Bush kampvilje, mener Washington Post.

Jeb Bush

OFFENSIV: Jeb Bush slo tilbake i nattens TV-sendte debatt.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Bush gikk til en serie angrep på Donald Trump i nattens TV-sendte debatt fra Las Vegas. Det var Bush som tok oppgjøret med Trump som fortsatt leder i det republikanske president-racet. Bush stemplet Trump som en useriøs person.

– Kan ikke vinne ved å fornærme andre

– Du kan ikke vinne presidentvalget ved å fornærme andre, sa Bush til Trump.

Trump på sin side avviste Bush og kalte ham irrelevant fordi han har så lav oppslutning i meningsmålingene.

Bush skal han ros for at han tok denne fighten alene, skriver Chris Cillizza i The Washington Post.

– Problemet for Jeb er at hans offensiv blir for puslete og kommer for seint, skriver Cillizza.

Også nyhetsbyrået AP mener Jeb Bush endelig leverte en overbevisende opptreden i president-debattene. Men nå er det seks uker igjen til stemmegivningen starter, og Bush sliter med å ta igjen forspranget til de andre, skriver AP.

Rubio med overtak på Cruz

Nasjonal sikkerhet var et hovedtema i debatten som var den første etter terrorangrepene i Paris og San Bernardino i California som har økt terrorfrykten i USA.

Donald Trump forsvarte sitt provoserende forslag om å nekte muslimer innreise til USA.

Florida-senator Marco Rubio gikk i klinsj med Texas-senator Ted Cruz om bruk av metadata i kampen mot terrorisme. Denne fighten vant Rubio, ifølge Washinton Posts kommentator som mener Rubio er den beste debattanten blant de republikanske presidentkandidatene.

Donald Trump

ANGREPET: Donald Trump måtte igjen tåle harde angrep fra de andre republikanske presidentkandidatene.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Trump lover å ikke stille som uavhengig

Om Donald Trump skriver avisen at han klarte seg bra i den første halvdelen av den timelange debatten. Trump klarte ikke stå løpet ut og avslørte manglende sakkunnskaper, ifølge avisen.

New York Times legger mest vekt på en viktig avklaring fra Donald Trump: han lover at han ikke skal stille som uavhengig presidentkandidat hvis han ikke blir nominert av det republikanske partiet.

Republikanerne har vært bekymret for at de kommer til å tape for demokratenes sannsynlige kandidat, Hillary Clinton, hvis Trump stiller som uavhengig kandidat.

– Jeg er helt forpliktet til det republikanske partiet, og det er en ære å lede dette racet, sa Trump.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt