NRK Meny
Normal

– Britisk spion funnet drept

En mann som antas å være en britisk MI6-agent er funnet drept i en leilighet like i nærheten av hovedkvarteret til den hemmelige etterretningstjenesten, melder Sky News.

britisk spion funnet drept i london

Den angivelige MI6-agenten ble funnet drept i en leilighet i denne fasjonable bygningen sentrale London.

Foto: Fiona Hanson / Pa Photos

Mannen i 30-årene skal ha blitt funnet på badet i en leilighet i London sentrum mandag ettermiddag.

Ifølge Sky News var mannen knivstukket. Det skal også ha blitt funnet en mobiltelefon og flere sim-kort i leiligheten, men dette er ikke bekreftet av politiet.

Les også: Den brysomme mannen

Mannen, som ble meldt savnet etter at kollegene ikke hadde sett ham på over 10 dager, kan har vært død i flere uker, mener politiet.

Doktorgrad i matte

Alle de store britiske avisene antyder at mannen var spion, ettersom papirer viser at han jobbet den britiske etterretningstjenesten, MI6. Daily Mail hevder også at mannen hadde en doktorgrad i matematikk fra Cambridge.

– Han var en høflig mann som ikke ville gjøre en flue fortredt. Han syklet hele tiden, men hadde sjelden venner på besøk. Han fortalte meg aldri hva han jobbet med, forteller en kvinne som tidligere hadde mannen som leieboer, til avisen.

Les også: Skjeller hverandre ut etter Litvinenko-mordet

En av mannens nåværende naboer beskriver ham som «ekstremt vennlig».

– Men vinduene hans var alltid lukket, og gardinene ofte trukket for. Vi så ham i grunn aldri komme og gå, så jeg antok at han reiste mye i jobben, sier Laura Houghton til Sky News.

Etterforsker drapet

Alexandr Litvinenko

Alexandr Litvinenko ble forgiftet og drept i London i 2006.

Foto: Familien / AP

Den døde er fortsatt ikke formelt identifisert, og politiet ønsker ikke å si noe om hva slags rolle mannen skal ha hatt i MI6. Han skal imidlertid ha vært fraværende i 10 dager før noen meldte ham savnet, og politiet tok seg inn i toppleiligheten i Alderney Street.

Scotland Yard etterforsker dødsfallet som et drap, og ifølge Sky News skal dette være det mest profilerte drapet i Storbritannia koblet til den hemmelige etterretningstjenesten siden KGB-avhopper Alexandr Litvinenko ble forgiftet og drept i 2006.

Britiske myndigheter har foreløpig ikke ønsket å kommentere drapet, men de bekrefter at Downing Street har blitt orientert om hendelsen. ifølge Sky News sine kilder skal etterforskerne imidlertid jobbe mot en teori om at drapet var personlig, og ikke hadde noe med agentens virke i MI6 å gjøre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt