NRK Meny
Normal

– Bølgene slo over panseret og frontruta

NRK-journalist Knut-Martin Løken og hans høygravide kone opplevde dødsregnet på den franske Rivieraen natt til søndag. – Vi hadde griseflaks som kom oss hjem.

Ekstremvær i Frankrike

Rundt 170 millimeter regn rammet den franske Rivieraen lørdag kveld og natt til søndag. Nedbøren har ført til flere dødsfall og store materielle ødeleggelser. Dette bildet er tatt i landsbyen Biot.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET / Afp

Knut-Martin Løken

Knut-Martin Løken jobber som journalist i NRK, og var på ferie på den franske Rivieraen da regnet skyllet innover kysten.

Foto: NRK

De to var ute i byen Antibes på den franske Rivieraen sent lørdag kveld da massive regnbyger raskt forvandlet byens gater til elveløp.

– Det startet relativt udramatisk. Folk lekte rundt i gatene, og sprutet vann på hverandre.

Det var først da Løken og kona skulle ta seg hjem til feriehuset i landsbyen Vence at situasjonen ble alvorlig.

– Veiene ble fylt med mer og mer vann. Det lå svære trær veltet over veiene. Tunneler var fylt med vann. Mange biler var forlatt med nødblink på, noen med vann nesten til taket. Det var ganske intenst rett og slett. Etter hvert ble vi veldig redde.

Politiet og redningsarbeidere stengte flere veier i distriktet.

– Vi var veldig forsiktige, og kjørte etter andre biler som kjørte sakte, for å se om de kjørte seg fast. Det ble så mye regn etter hvert at vi på et punkt hadde vann bølgende opp på panseret og frontruta. Vi hadde griseflaks som kom oss hjem.

Oversvømmelser på Rivieraen, gater fulle av regn, ødelagte biler etc.

Mange døde

Minst 10 personer omkom etter det voldsomme regnværet langs kysten Cote d'Azur på den franske Rivieraen natt til søndag. Seks er savnet.

– Dette er naturligvis førstesak i alle franske medier i dag. Det er en tragedie som mange er berørte av, sier Løken.

Rundt 35.000 hus har mistet strømmen.

Store materielle skader

Nordmannen Frank Mosvold deltar på en TV-messe i Cannes, og var ute og spiste i byen da regnet kom. Han forteller om en dramatisk start på dagen i dag.

– I går var ufattelig, så jeg var glad da solen skinte i dag. Men så så jeg alle ødeleggelsene da jeg kom ut. Det lå et dødt menneske på stranden med politi rundt. De hadde lagt et hvitt laken over, og en dame sto og gråt. Det var en ufattelig måte å starte dagen på.

I tillegg til at menneskeliv har gått tapt, har mange fått hjemmene, forretningene og bilene sine ødelagte. De materielle skadene er store.

– Likevel begynner ting å normalisere seg i Cannes. Telefon og nett er tilbake, og restauranter åpner, sier Mosvold.

Ifølge fransk værmelding er stormen på vei mot den italienske kysten.

Bilder etter massivt regn på den franske rivieraen. Ødelagde biler og mye vann.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt