– Boko Haram-leder livstruende skadd

Lederen for den islamistiske terrorgruppen Boko Haram, Abubakar Shekau, skal være livstruende skadd i et luftangrep, opplyser det nigerianske luftforsvaret.

Boko Haram

SKAL VÆRE TRUFFET: Shekau har blitt meldt drept også tidligere.

Foto: Ap

Det nigerianske luftforsvaret sier de har påført Abubakar Shekau, lederen av terrorgruppen Boko Haram, livstruende skader på skulderen i et luftangrep. Luftforsvaret melder også at en rekke andre høytstående medlemmer av gruppen er drept.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at luftforsvaret sier de utførte luftangrep mot Boko Haram-krigere i landsbyen Taye i Sambisaskogen i delstaten Borno på fredag.

– Lederen, den såkalte «Abubakar Shekau», har trolig fått livstruende skade på skulderen, heter det i en uttalelse fra hærens talsperson, oberst Sani Kukasheka Usman.

Usman opplyser også at tre andre lederskikkelser i terrorgruppen – Abubakar Mubi, Malam Nuhu og Malam Hamman – er drept, og flere andre skadd.

Meldt drept tidligere

Nigerianske myndigheter har også tidligere meldt at Shekau er drept, men en video av det som skal ha vært ham dukket senere opp. Det har enda ikke kommet en reaksjon fra Boko Haram på uttalelsene fra luftforsvaret.

Boko Haram har proklamert et eget islamsk kalifat nord i Nigeria og innført sharialover. De har drept rundt 20.000 mennesker, og drevet minst 2.6 millioner på flukt, ifølge nyhetsbyrået AFP. I 2014 fikk terrorgruppen stor internasjonal oppmerksomhet for å ha kidnappet over 200 skolejenter fra byen Chibok i Borno.

Men terrorgruppen er i dag splittet og på retrett, sier NRKs Afrika-korrespondent Sverre Tom Radøy.

Nigerianske styrker har den siste tiden gjenerobret områder fra de ekstreme islamistene, og det har også være usikkerhet rundt hvorvidt Abubakar Shekau fremdeles er lederen deres. I et blad utgitt av terrorgruppen IS, ble det meldt at Boko Harams tidligere talsperson Sheikh Abu Musab al-Barnawi var lederen, skriver AFP. Boko Haram sverget troskap til IS i mars 2015.

Men bare en uke senere dukket Shekau opp i en video delt på sosiale medier, hvor han latterliggjorde meldinger om at han skulle være død.

SISTE NYTT

Siste nytt