– Bin Laden var lei av livet

Osama bin Laden var syk og svekket, og skal ha sett på døden som en befrielse før han ble drept av amerikanske spesialsoldater i garnisonsbyen Abottabad i Pakistan 2. mai i fjor.

Osama bin Laden

Osama bin Laden skal ha vært syk og svekket da han ble drept i mai 2011. Dette bildet skal vise bin Laden foran TVen hjemme i boligen sin i Abottabad.

Foto: Anonymous / Ap

– Han hadde også forsonet seg med at han kunne bli angitt av noen som sto ham nær, skriver den pensjonerte pakistanske hæroffiseren Shaukat Qadir i en ny bok, ifølge den britiske avisen The Telegraph .

Han har brukt penger av egen lomme og gamle militære kontakter for å finne ut hva som skjedde med den tidligere Al Qaida-lederen. Blant annet fikk han adgang til bin Ladens hus i Abottabad etter det amerikanske kommandoangrepet, og fikk adgang til referatene fra avhørene av bin Ladens yngste kone som sitter arrestert i Pakistan.

Syk og svekket

Shaukat Qadir tegner et bilde av verdens mest ettersøkte manns tilbaketrukne tilværelse bak murene i den pakistanske garnisonsbyen, omgitt at kranglende koner mens han gradvis blir dement og helsen generelt blir dårligere.

Al Qaida skal ha presset bin Laden til å trekke seg som «amir», eller sjef allerede i 2003 på grunn av helseproblemene, og isolert ham.

Qadir mener pakistanske myndigheter var på sporet av bin Laden da han skal ha blitt angitt av sin tredje kone og eldste kone Khaira Saber som flyttet inn til storfamilien tidlig i 2011.

Han sier kranglingen og uroen begynte da hun flyttet inn, og viser til avhørene av den yngste kona Amal Ahmed Abdel-Fatah al-Sadah.

Osama bin Ladens hus

Osama bin Ladens hus er revet for at det ikke skulle bli et valfartssted.

Foto: Anjum Naveed / Ap

Angitt

Rett etter at Khaira Saber kom til huset skal hun ha sagt at hun bare hadde én plikt igjen i forhold til ektemannen.

Andre familiemedlemmer antok at hun mente den plikten var å angi ham.

– Dersom hun gjør det, så la det skje. Det er en kones plikt å gjørde det beste for sin mann, skal bin Laden ha svart, trolig med henvisning til sin dårlige helse.

– Han forsøkte å overtale de andre konene til å ta med seg barna og komme seg unna. De nektet og sa de ikke ville dra uten ham, sier forfatteren Shaukat Qadir.

Hans undersøkelser, som også omfatter intervjuer med pakistanske etterretningsagenter og et Al Qaida-medlem, er de mest omfattende hittil av bin-Ladens liv i bygningen i Abottabad.

I alt skal 27 mennesker ha bodde i huset, bin Laden, hans tre koner, fem barn og fire barnebarn, samt hans budbringer og budbringerens kone. En altmuligmann var den eneste utenfra som hadde adgang til huset.

Restene av huset ble revet i forrige måned for at det ikke skulle bli et valfartssted for ekstremister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt