– Biden vil utfordre Clinton

USAs visepresident Joe Biden kaster seg inn i presidentvalgkampen, ifølge New York Times.

Joe Biden

MULIG UTFORDRER: Ifølge New York Times skal Biden være i gang med å kaste seg inn i presidentvalgkampen.

Foto: Winslow Townson / Ap

Dersom Joe Biden bestemmer seg for å ta opp kampen om sjefsjobben i Det hvite hus, vil han komme til å utgjøre en direkte trussel mot Hillary Clinton, skriver New York Times.

Ifølge kilder ønsker nå USAs visepresident og hans medarbeidere å utfordre partikollega og storfavoritt Clinton for å kaste seg inn i presidentvalgkampen i 2016.

Bidens rådgivere skal ha vært i kontakt med både ledere i Demokratene og mulige bidragsytere som ennå ikke har stilt seg bak Clinton.

Hillary Clinton stoler ikke på iranere

STORFAVORITT: Tidligere førstedame og utenriksminister Hillary Clinton er soleklar favoritt til å bli partiets presidentkandidat i valget i 2016.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters/NTB Scanpix

«Samtalene, ofte utført av Bidens stabssjef Steve Ricchetti, har funnet sted i dempede telefonsamtaler eller under lavmælte lunsjer. I de fleste tilfellene har de kommet i kjølvannet av flommen av sympati for visepresidenten siden hans 46-årige sønn Beau døde i mai», skriver avisa.

Oppfordret av sønnene

Samtidig skriver avisens politiske kommentator Maureen Dowd at Ricchetti møtte mulige støttespillere for flere måneder siden, allerede før Beau Biden døde.

Både Beau og Bidens andre sønn, Hunter, skal ha oppfordret faren til å stille i presidentvalget.

– Han sto så nær Beau, og hans død var så hjerteskjærende at jeg ikke trodde han ville klare å stille opp. Men nå har jeg indikasjoner på at han kanskje vil det likevel, og det er det Beau ville ha ønsket at han skal gjøre, sier advokaten Michael Thornton, en mangeårig Biden-støttespiller fra Boston.

Verken Ricchetti eller Clintons stab har ønsket å kommentere saken.

Clinton storfavoritt

Dersom Biden faktisk stiller i den demokratiske nominasjonskampen, vil han få et tøft løp. Tidligere førstedame og utenriksminister Hillary Clinton er soleklar favoritt til å bli partiets presidentkandidat i valget i 2016.

Ifølge New York Times er mange demokrater, Biden inkludert, inspirert av tanken på å velge en kvinne som president. Clinton er dessuten kommet godt i gang med sin kampanje, som allerede har samlet inn millioner av dollar.

Biden har to ganger tidligere siktet mot Det hvite hus, men var aldri i nærheten av å bli valgt, verken i 1988 eller i 2008. Likevel regnes han som Clintons største utfordrer i primærvalgene, dersom han velger å stille.

SISTE NYTT

Siste nytt