– Bhatti i fengsel i Pakistan

Den norsk-pakistanske islamisten Arfan Bhatti sitter fengslet i isolasjon i de pakistanske stammeområdene, ifølge TV2.

Arfan Bhatti

Ifølge TV2 ble Bhatti 19. september dømt til seks års fengsel, men forsøker å anke dommen. Han hevder han ikke ønsker noen hjelp fra Norge fordi de er vantro.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

I januar i år meldte Bhattis familie 36-åringen savnet. I april ble det kjent at han var blitt pågrepet av pakistansk etterretning, og satt i forvaring på et hemmelig sted.

Det er det også kommet frem påstander om at han skal ha blitt torturert i fangenskap. Disse opplysningene er aldri blitt bekreftet fra offisielt hold.

– Får ikke svar

Familien ba også det norske utenriksdepartementet om hjelp til å finne ham.

Norske myndigheter svarte at de gjentatte ganger har spurt pakistanske myndigheter forgjeves om de kunne bekrefte at han satt i fangenskap.

Ifølge TV2 ble Bhatti 19. september dømt til seks års fengsel, men forsøker å anke dommen. Han hevder han ikke ønsker noen hjelp fra Norge fordi de er vantro.

Dømt åtte ganger

Bhatti er straffedømt åtte ganger for blant annet knivstikking og skyting.

I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Etter det NRK.no kjenner til har Bhatti også vært i søkelyset til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siden 2006, og er fortsatt stadig i radaren til norsk etterretning.

Han har tidligere blitt pågrepet og varetektsfengslet for å ha fremsatt trusler blant annet mot en journalist.

17. september sendte islamisten Ubaydullah Hussain e-post til flere av landets redaksjoner og tilbudte å selge «enerett på dybdeintervju» med Norges mest kjente islamist Arfan Bhatti.

NRK avslo tilbudet.

SISTE NYTT

Siste nytt