Oklahoma-lærer: – Prøvde å beskytte elevene med kroppen min

– Jeg holdt armene mine over barna, forteller lærer Jennifer Doan gråtkvalt. Hun ligger skadet på sykehus og har vansker med å snakke, men husker godt hva som skjedde da tornadoen raserte barneskolen Plaza Towers.

Jennifer Doan, lærer for en tredjeklasse ved barneskolen Plaza Towers, gråter når hun forteller hvordan hun forsøkte å beskytte elevene fra tornadoen.

Jennifer Doan, lærer for en tredjeklasse ved barneskolen Plaza Towers, gråter når hun forteller hvordan hun forsøkte å beskytte elevene fra tornadoen.

Jennifer Doan og lærerkollegene forsøkte å beskytte skoleelevene med sine egne kropper da tornadoen la store deler av Moore, en forstad til Oklahoma City, i ruiner.

– Vi sa de måtte legge seg ned. Det var mørkt, og de var alle redde. Jeg holdt armene mine over dem som var rundt meg, sier Doan.

– Sa han ikke fikk puste

Hun er innlagt på sykehus med flere bruddskader etter at tornadoen smadret barneskolen hvor hun er lærer for en tredjeklasse.

– Jeg la armene mine over dem, gjentar Doan gråtende.

– Jeg sa de måtte være rolige, men han kunne ikke puste... Han sa til meg om og om igjen at han ikke fikk puste under der, og at han ikke ville dø.

Den lille gutten ved siden av henne overlevde. Det gjorde ikke alle medelevene. Jennifer Doan var ved bevissthet hele tiden, men visste ikke om alle elevene hennes og lærerkollegene hadde overlevd da hun omsider ble gravd frem fra ruinene og fraktet til sykehus.

Nå vet hun at 7 av hennes 20 elever mistet livet.

– Jeg har sett for meg gang på gang hva som skjedde, sier hun fra sykesengen.

Ingen savnede

Tornado rammet Oklahoma

Denne gutten overlevde tornadoens herjinger og ble hentet ut av ruinene av barneskolen Plaza Towers.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

Redningsarbeidere fortsatte også natt til i dag letingen i ruinene, men ettersom tiden går, øker også vissheten om at det ikke lenger ligger mennesker begravd etter tornadoens enorme ødeleggelser.

– Vi bruker hunder som skal gjennomsøke ruinene, men etter hvert kommer arbeidet til å dreie seg mer om opprydding, sier Jerry Lojka, talsperson for redningsarbeiderne.

24 mennesker er bekreftet omkommet etter tornadoens herjinger i Moore, og rundt 240 mennesker ble skadet.

Ifølge lokale myndigheter er det ikke lenger noen som er savnet, skriver Reuters.

– Så vidt jeg vet, er alle som sto på savnetlisten vår tidligere, gjort rede for, sier Brian Maughan.

Skadene etter tornadoen beløper seg trolig til over 17 milliarder kroner. President Barack Obama har erklært katastrofetilstand og lover føderal hjelp til gjenoppbyggingen.

SISTE NYTT

Siste nytt