NRK Meny
Normal

– Besetningen hadde ikke fått lønn på to måneder

Mannskapet på det russiske flyet som styrtet på Sinaihalvøya i Egypt, hadde ikke fått lønn på to måneder, ifølge russiske medier. Samtidig er rettsmedisinere i St. Petersburg i gang med å identifisere ofrene for flystyrten.

Russiske ofre fraktes til St. Petersburg

Russiske ofre ble fraktet med omkomne etter flyulykken ble fraktet til St. Petersburg natt til mandag. For å hjelpe med identifiseringen har pårørende avgitt DNA-prøver i et krisesenter som er etablert nær flyplassen i St. Petersburg.

Foto: POOL / Reuters

Ifølge det russiske arbeidstilsynet sliter selskapet Kogalymavia, eierne av flyselskapet Metrojet åpenbart med økonomien, melder nyhetsbyrået RIA.

Men eieren på sin side understreker at selskapet ikke har økonomiske utfordringer som kan ha påvirket sikkerheten i flyet.

Alle de 224 om bord mistet livet i flystyrten som skjedde lørdag morgen. Flyet var på vei fra feriestedet Sharm el-Sheikh i Egypt til St. Petersburg i Russland da det styrtet 23 minutter etter avgang over Sinaihalvøya. 221 av passasjerene var russere og tre ukrainere.

Et fraktfly med 144 omkomne landet natt til mandag i St. Petersburg og ofrene ble brakt til et krematorium der det nå foregår identifiseringsarbeid. Også i kveld skal et fraktfly med omkomne lande i Russland.

Laster Twitter-innhold

«Vi skal hjem»

Bilder av passasjeren om bord i det russiske charterflyet har begynt å dukke opp i internasjonale nettaviser, hentet fra sosiale medier.

Det siste bildet av russiske lurii Shein (38), og hans tre år gamle datter, ble postet av jentas mor bare minutter før familien tok av fra Sharm el-Sheikh mot St. Petersburg.

Bildet ble postet i det russiske sosiale mediet, Vkontakte, med teksten: «Hei Peter (St. Petersburg), hadet bra Egypt. Vi skal hjem».

Sharm-el-Sheikh har lenge vært et populært reisemål for russere. Den russiske 24-åringen Victoria Sevryukova var blant dem som mistet livet i flyulykken, og hun hadde postet oppdateringer på instagram-profilen sin gjennom hele ferien, det siste på lørdag. Flere brukere har kommentert bildene i etterkant av ulykken.

Laster Instagram-innhold

Fly med omkomne til St. Petersburg

Det yngste offeret om bord var ti måneder gamle Darina Gromova. Hun er avbildet på flyplassen med hendene plassert på vinduet, mens hun ser ut på flyene fra terminalen.

I alt var det 17 barn var om bord i flyet.

Familie og venner har det siste døgnet samlet seg i et hotell nær flyplassen i St. Petersburg. Nygifte Elena Rodina og Alexqander Krotov, begge 33 år gamle, var om bord i flyet og en venn av dem sier at det er tungt for familien.

– Rodinas foreldre føler at livet deres er over, sier hun, ifølge New York Daily News.

Laster Twitter-innhold

– Avviser teknisk feil

Ifølge lederen for russiske luftfartsmyndigheter kan flykroppen ha gått i oppløsning i rundt 9.000 meters høyde.

– Flykroppen brøt opp mens det var i lufta og bitene ble spredt over et stort område, men det er for tidlig å konkludere, sa Viktor Sorotsjenko, leder for luftfartsmyndighetene.

En talsmann i flyselskapet Metrojet, som eies av Kogalymavia, understreker mandag at en teknisk feil ikke var årsaken til ulykken.

Russland har sendt over rundt 100 eksperter til krasjstedet i Egypt som skal bidra i etterforskningen.

En opprørsgruppe som har sverget sitt troskap til terrorgruppa IS hevder å ha skutt ned flyet, men eksperter stiller seg tvilende til dette. De mener gruppen ikke er utstyrt med tilstrekkelig langtrekkende raketter.

Gå til forsiden

Se vraket etter det russiske passasjerflyet

En barnesko ved krasjstedet til det russiske flyet som krasjet på Sinaihalvøya.

Se vraket etter det russiske passasjerflyet

8 bilder

    Laster innhold, vennligst vent..
    Laster innhold, vennligst vent..

    SISTE NYTT

    Siste nytt