Vil hindre ebola-spredning med bønn og «heksekunst-stopp»

President Ellen Johnson Sirleaf mener massebønn kan være løsningen på ebola-epidemien i landet.

Ebola, Pendebu

Frivillige arbeidere forberedte seg lørdag på å fjerne likene av personer som mistenkes å ha dødd av ebolaviruset i landsbyen Pendebu i Sierra Leone den siste tiden. Opp mot 900 mennesker i de vestafrikanske landene Guinea, Sierra Leone og Liberia har dødd av ebola.

Foto: HANDOUT / Reuters

Presidenten oppfordrer sine landsmenn til bruk av bønn som virkemiddel for å stanse det dødelige utbruddet av ebola.

I en uttalelse sier hun at Liberia nå går inn i en tre dager lang bønn- og fasteperiode i håp om guddommelig inngripen etter utbruddet av blødningsfeberen i regionen.

– Jeg oppfordrer alle liberiere til tre dagers faste og bønn for å søke Guds nåde. Vi ber Gud ha barmhjertighet, tilgi oss for våre synder og helbrede vårt land, Liberia, mens vi fortsetter kampen mot det dødelige ebola-viruset, sier president Ellen Johnson Sirleaf i en uttalelse onsdag.

Flere enn 300 liberiere har blitt smittet av viruset siden utbruddet, halvparten av dem har dødd.

I de vestafrikanske landene Liberia, Guinea og Sierra Leone har viruset krevd over 900 liv til sammen. I Nigeria er to bekreftet døde som følge av viruset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ellen Johnson Sirleaf

President Ellen Johnson Sirleaf demonstrerer hvordan man vasker hendene sine ordentlig for å unngå spredning av ebola-viruset.

Foto: Abbas Dulleh / Ap

Håper Gud vil lege landet

Presidenten ber om bønn og faste mellom 06 om morgenen til 18 om kvelden lokal tid. Religiøse ledere blir satt til å lede offentlige bønnesamlinger.

Bønn- og faste-perioden vil vare til fredag, og det blir holdt en tre timer lang seremoni i hovedstaden Monrovia for å avslutte perioden, i en direktesendt Tv-sending, ifølge presidentskapet.

– Vi ber alle liberiere om å bli med i denne tiden av ekte omvendelse og bønn mot ebola-viruset, sier prest Jervis Witherspoon. Han er presidentens spirituelle leder.

– Vi tror at Gud vil høre våre bønner, fortsetter han.

Presidentskapet sier også at religiøse ledere vil be for å stanse all form for «heksekunst» brukt til å spre viruset.

– 45 døde på tre dager

Mellom 2. og 4. august har trolig 108 personer blitt smittet av ebola i Vest-Afrika, 45 av dem er døde, ifølge nye tall fra Verdens helseorganisasjon.

Flertallet av de smittede er fra Liberia. Flere enn 1700 har blitt smittet, eller trolig smittet, siden utbruddet tidligere i år.

Verdens helseorganisasjon holder et to dager langt krisemøte i Geneve, der de blant annet skal vurdere om viruset er en global trussel.

Ebola forårsaker høy feber, svekket nyre- og leverfunksjon og i noen tilfeller indre og ytre blødninger. Sykdommen har høy dødelighet, mellom 40 og 90 prosent.

SISTE NYTT

Siste nytt