– Bakkeangrep mot Homs i gang

– Syriske bakkestyrker har startet et omfattende angrep mot bydelen Baba Amr i opprørsbyen Homs, sier en av aktivistene i byen.

Innbyggerne i Homs søker tilflukt fra bombene

Innbyggerne i Homs forsøker etter beste evne å beskytte seg mot bombardementet,

Foto: HANDOUT / Reuters

– Infanterisoldater med tunge maskingeværer og automatrifler angriper bydelen, sier Mohammad al-Homsi til nyhetsbyrået Reuters.

Han sier regjeringsstyrkene bombarderte området i går kveld og i natt før bakkeangrepet startet.

En annen opprørskilde sier at opprørssoldater fra Den frie syriske hær foreløpig holder ut i området mellom Baba Amr og et annet område som også er under beleiring.

Bekrefter angrepet

En syrisk militærkilde bekrefter angrepet, og sier hensikten er å gjøre slutt på den motstanden som er igjen.

– Situasjonen er under kontroll. Det gjenstår bare enkelte lommer. Nå går soldatene våre fra hus til hus. De gjennomsøker alle kjellere og alle tunneler på jakt etter våpen og terrorister, sier kilden.

Siden 4. februar har granater og raketter jevnlig slått ned i Homs.

Opprørstalsmann Hadi Abdullah sier at regimevennlige soldater i går oppdaget og ødelagt den siste smuglerruten for mat inn til Baba Amr.

– De sprengte tunnelen og såret flere mennesker som forsøkte å få mat inn til bydelen, sier han.

20 drept i Homs i går

I går drepte regjeringsstyrkene 32 sivile, 20 av dem i Homs. I tillegg ble 11 regjeringssoldater drept i sammenstøt med opprørere, opplyser organisasjonen Det syriske menneskerettsobservatoriet med tilhold i Storbritannia.

FN har opplyst at minst 7500 mennesker er drept siden opprøret mot Bashar al-Assad startet for snart et år siden, 500 av dem var barn.

I FN-hovedkvarteret i New York opplyser diplomater at USA har begynt arbeidet med å utforme en ny resolusjon med krav om at Syria blant annet må tillate humanitær hjelp til beleirede opprørsbyer som Homs.

Ved å fokusere på hjelpebehovet, håper forslagsstillerne å få med seg Russland og Kina som to ganger tidligere har brukt sitt veto til å stanse kritiske resolusjoner mot Syria.

SISTE NYTT

Siste nytt