– Åtte pågrepet etter blokkbrann i Shanghai

Politiet i Shanghai har pågrepet åtte personer etter at minst 53 personer omkom i en brann i en høyblokk mandag, melder kinesiske medier.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua skal årsaken til brannen i den 29-etasjers høye boligblokken være at det foregikk sveisearbeid uten godkjenning.

Åtte personer mistenkt for å ha begått en kriminell handling, er ifølg NTB pågrepet av Shanghai-politiet.

– Det var noen som sveiset ulovlig i tiende etasje. Under sveisearbeidet var det en gnist som traff et nylon-nett utenfor bygningen, sier politiinspektør Cheng Jiulong, som ikke ønsker å si noe mer om hvem som har blitt anholdt.

LES OGSÅ: Hoppet fra brennende skyskraper i Shanghai

LES OGSÅ: Leter etter overlevende i ruinene etter kraftig brann i Shanghai

Under renovering

Den 28-etasjers skyskraperen i byens forretningsdistrikt begynte å brenne rundt klokken 14 lokal tid mandag. Skyskraperen ble renovert og brannen kan ha startet i stillasene som var satt opp rundt bygningen, skriver Sky News.

Ifølge Shanghai TV ble over 80 brannbiler tilkalt da meldingen om brannen kom.

Vitner sier at folk hoppet ut av vinduene og hang i stillasene for å slippe unna flammene. Skadde ble tatt med til Jingan distriktssykehus for behandling.

Etter å ha kjempet mot flammene i nesten fem timer fikk brannmannskapene kontroll i 19-tiden (lokal tid), ifølge Shanghai Daily.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

Video Brann i skyskraper i Shanghai

SE VIDEO: Her brenner skyskraperen.

Tett befolket område

Shanghai er bygningen kjent som «Teachers Apartments». I alt 156 familier bodde ifølge lokale myndigheter i bygningen, som ligger i ett av Shanghais tettest befolkede områder.

Mange av beboerne skal være pensjonerte lærere. Boligblokken har omtrent 20 butikker på bakkeplan.

SISTE NYTT

Siste nytt