– Amerikanere trenger å høre sannheten

Demokrater reagerer sterkt på at Trumps «State of The Union»-tale inneholder feil og usannheter. – Han snakket ikke til den gjennomsnittlige amerikanske arbeideren, sier Bernie Sanders.

Bernie Sanders var blant Demokratene som kritiserte Donald Trump etter hans første «State Of The Union»-tale.

– Vi kan ikke stole så mye på det som ble sagt i kveld, sier den demokratiske senatoren Kamala Harris til CNN.

Harris reagerer på at Donald Trumps første «State of The Union»-tale ikke tegner et sannferdig bilde av det som faktisk rører seg i landet.

– Amerikanernes mistillit til regjeringen er høy, publikum trenger å høre hele sannheten fra presidenten, sier Harris.

– Burde takket Obama

President Trump har i flere uker fremmet den lave afroamerikanske arbeidsledigheten.

Da han gjorde dette igjen under kveldens tale ble medlemmene av Congressional Black Caucus, den politiske organisasjonen for afroamerikanernes medlemmer av kongressen, filmet sittende – uten å applaudere.

U.S. Senators arrive vote on a bill to renew the NSA's warrantless internet surveillance program, at the U.S. Capitol

USANT: Den demokratiske senatoren Kamala Harris reagerer på usannheter i Trumps tale om rikets tilstand.

Foto: Jonathan Ernst / Reuters

– Mange mennesker, inkludert medlemmer av Congressional Black Caucus, klappet ikke. Sannsynligvis fordi vi alle vet at han burde ha takket Obama på slutten av uttalelsen, sier Harris til CNN.

Spenning før talen: Vil han holde seg til manus i år også?

– USA vil ikke ha en bølle

– Den amerikanske befolkningen vil ikke ha en president som er kronisk uærlig, som er en bølle som, og som aktivt fremmer interessene til milliardærklassen, sa demokrat Bernie Sanders i en 25 minutter lang Twitter-video som respons til Trumps tale.

Sanders gir presidenten rett i at amerikansk økonomi er i vekst, men presiserer at Trump ikke fortalte hele bildet.

President Trump Addresses The Nation In His First State Of The Union Address To Joint Session Of Congress

TRUMP FEILET: Demokratenes Bernie Sanders er kritisk til at Donald Trump ikke snakket om hvordan det egentlig står til med den gjennomsnittlige amerikanske arbeideren.

Foto: Pete Marovich / AFP

– Når vi snakker om økonomi er det viktigste å skjønne hva som skjer med den gjennomsnittlige arbeider, det feilet Trump å nevne i kveld. De rike blir rikere med Trump i stolen, mens millioner av amerikanske arbeidere har tre eller fire jobber for å holde hodet over vannet. sier Berne Sanders i en uttalelse på sin Twitter-konto.

Sanders påpeker også at det er stor forskjell på hva Donald Trump lovet i valgkampen og hva han har innfridd som president.

– Donald Trump fortalte at han skulle gi helseforsikring til alle, men som president har han gjort det motsatte, sier Sanders.

Se hele Bernie Sanders respons på «The State of Union»-tale:

Laster Twitter-innhold

Faktasjekket talen

Den amerikanske avisen Politico har påpekt 64 presiseringer og faktafeil ved presidentens første «State of the Union»- tale.

Donald Trump erklærte dette «vårt nye amerikanske øyeblikk».

Avisen skriver blant annet at Trumps uttalelse om at de har «innført de største skattekuttene i amerikansk historie», er feil.

De påpeker at skattekuttene under president Barack Obama og George W. Bush var langt større, så vel som skatteendringene under president Ronald Reagan.

Les også: Tre av fire positive til Trumps tale

Nye skattereformer var ett av hovedtemaene under kveldens tale og Donald Trump nevnte at «en typisk amerikansk familie på fire som tjener $ 75 000 vil oppleve en skattereduksjon på $ 2000.»

Politico presiserer imidlertid at det ikke er spesielt vanlig for en familie på fire å ha en inntekt på 75.000 dollar. Avisen skriver at median-inntekten for en familie på fire i USA er 59.000 dollar ifølge tall fra september.

Les mer: Ett år med Trump: Oppturene, nedturene og skandalene

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt