– Alle passasjerer reddet fra ferja

Alle passasjerer er evakuert fra ferja Norman Atlantic utenfor Korfu, sier Italias statsminister Matteo Renzi.

Passasjerer redes ut av den brennende ferja Norman Atlantic med helikopter.

VIDEO: Her reddes ferjepassasjerene opp fra den brennende fergen.

Mandag ettermiddag kom meldingen fra Italias statsminister Matteo Renzi at alle passasjerene er reddet fra ferja «Norman Atlantic». Like før klokken 16.00 skriver nyhetsbyrået AFP at også kapteinen har forlatt båten, som sistemann.

Kystvakten har fått bistand fra redningsmannskaper fra Hellas, Italia og Albania gjennom natten i arbeidet med å evakuere fergen. Mandag morgen var fortsatt om lag 140 utslitte og sultne passasjerer og mannskap igjen på ferjen, over 30 timer etter at brannen brøt ut.

ITALY-GREECE-FERRY-RESCUE

Desperate passasjerer måtte forflytte seg stadig høyere opp på dekkene mens brannen raste og varmen tiltok.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE / Afp/NTB Scanpix

Helikoptre i skytteltrafikk

– Været er så dårlig at vi trenger ekstraordinært mye bistand, sier talsmann for den italienske marinen Riccardo Rizzotto til nyhetsbyrået AFP.

Sterk vind, dårlig sikt og høye bølger gjorde redningsaksjonen svært vanskelig, men italienske og greske helikoptre gikk i skytteltrafikk og heiste opp passasjerer fra «Norman Atlantic».

Én mann omkom etter å ha falt i vannet under evakueringen, men det er ellers ikke meldt om omkomne eller skadde etter brannen.

Et skip med 49 overlevende om bord er ventet å nå havn i den italienske byen Brindisi nå i morgentimene.

Fergebrann i Hellas

Redningsmannskaper kjempet mandag morgen videre for å evakuere de over 200 som fortsatt var om bord i en brennende ferje nordøst for den greske øya Korfu i Adriaterhavet.

Foto: Ap/NTB Scanpix

– Kontroll på brannen

Fergen «Norman Atlantic» er bare fem år gammel, og begynte å brenne tidlig søndag morgen da den befant seg utenfor den greske øya Korfu. Desperate passasjerer måtte forflytte seg stadig høyere opp på dekkene mens brannen raste og varmen tiltok.

Den var da på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona. Brannen oppsto på bildekket, og spredte seg deretter raskt. Det italienske nyhetsbyrået ANSA meldte søndag kveld at brannen på ferja er under kontroll, men ikke slukket.

Den er begrenset til ett passasjerdekk. Avisen siterer hovedredningssentralen i Roma, som melder at kapteinenen bekrefter dette.

Det var 478 mennesker og rundt 200 kjøretøy om bord, ifølge den greske kystvakten.

Fergebrann ved Korfu

Dårlig vær i området har gjort redningsarbeidet vanskelig. 140 mennesker er fortsatt fanget om bord den brennende ferga.

Foto: SKAI TV Station / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt