NRK Meny
Normal

– Alle barna i SOS-barnebyen lever

Midt i tragedien kom det i dag en gladmelding. Barna i SOS-barnebyen, som ligger 15 kilometer utenfor Port-au-Prince i Haiti, har overlevd jordskjelvet.

SOS-Barnebyer i Haiti

To av de 190 barna i SOS sin barneby i Port-Au-Prince fikk lettere skader. Alle de andre er i god behold.

Foto: Benno Neeleman

– Da jeg hørte om jordskjelvet tenkte jeg umiddelbart på barna. Jeg fryktet det verste - at de kunne ha omkommet, forteller Camilla Delbekk i SOS-barnebyer Norge.

Rundt 1000 nordmenn er faddere til barn på Haiti, fordelt på to barnebyer. Den ene ligger nord i landet i Cap Haïtien, og den andre ved hovedstaden.

Har vært engstelige

Det tok tid før SOS fikk kontakt med barnebyen i Port-au-Prince. Mange fadderforeldre ventet på nyheter. Og da de endelig kom gjennom til Haiti i kveld, etter nesten et døgn, var nyhetene heldigvis gode.

SOS Barnebyer i Haiti

OVERLEVDE: To av de 190 barna som har overlevd jordskjelvet.

Foto: Alexander Gabriel

– Nå har vi endelig fått gladmeldingen. Alle de 190 barna i SOS-barnebyen i Port-au-Prince lever og har det bra. Det er vi veldig glad for, sier en lettet Delbekk.

– Det er klart at barna i barnebyen har vært engstelige. To ungdommer har fått mindre skader og fått behandling på sykehus. Alle de andre er uskadde, forteller hun.

Barna nå blir tatt vare på i sine hjem av SOS-mødrene og personalet.

Sover ute blant de omkomne

Så mange som to millioner barn kan være berørt av jordskjelvet i Haiti, ifølge Redd Barna. Mange barn som var på skolen da skjelvet rammet, har mistet kontakt med familien sin og må nå klare seg på egen hånd.

Det kommer meldinger om at barn som overlevde jordskjelvet, sover ute blant de omkomne. Barnebyen vil også være tilgjengelig for disse barna.

– Barnebyen er godt rustet til å gi nødhjelp til barn som trenger det. Vi vet at det er veldig mange barn som er alene nå, og det er først og fremst dem vi ønsker å hjelpe, sier Delbekk.

SOS-barnebyer har søkt Utenriksdepartementet om 15 millioner kroner i støtte til barna på Haiti.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt