NRK Meny
Normal

– Washington-skytter ble behandlet for psykiske problemer

Ifølge amerikanske etterforskere var Aaron Alexis, som skjøt og drepte tolv mennesker på en militær kommandosentral i Washington, under behandling for sine psykiske problemer.

Aaron Alexis mens han tjenestegjorde i Forth Worth

Aaron Alexis blir både omtalt som «en snill og intelligent fyr» og som en hissigpropp.

Foto: Kristi Kinard Suthamtewakul / Ap

Ifølge nyhetsbyrået Ap skal den 34 år gamle tidligere soldaten ha klaget over «stemmer inne i hodet» og skal ha blitt behandlet for paranoide trekk og søvnproblemer.

Alexis skal ha vært under behandling siden august i år ved Veteran Administration, ifølge kilder nyhetsbyrået har snakket med, som på grunn av den pågående etterforskningen ønsker å være anonyme, men Ap får sykdomshistorien også bekreftet av familiemedlemmer til den mistenkte.

Alene

34-åringen ble drept i en skuddveksling med politiet mandag inne på området til den amerikanske marinens anlegg Navy Yard i Washington D.C.I dag bekreftet Washingtons politisjef Cathy Lanier at ingen andre var mistenkt i saken.

– Vi har identifisert den eneste personen som var ansvarlig for at liv gikk tapt, sa Lanier. Aaron Alexis var født i delstaten Texas vest i USA og var tidligere reservist i den amerikanske marinen, opplyser politiet.

Motivet for angrepet mot anlegget er ennå ikke kjent, men Alexis hadde ingen kjent tilknytning til terrorisme, ble det sagt. Folk som ble kjent med ham etter at han i 2011 ble fratatt sin status som reservist, beskriver ham som «en snill og intelligent fyr».

Men andre kaller ham en hissigpropp som ofte havnet i trøbbel, og som sto i registrene over arrestasjoner i tre av USAs delstater. En venn av Alexis som eier en restaurant der han pleide å spise, sier han var «en 13-åring i en 34-årings kropp».

Kjøpte hagle

Ifølge fjernsynskanalen CBS var Alexis bevæpnet med et automatgevær og en hagle da han iført mørkeblå klær kom inn på Navy Yard-området. Haglgeværet er registrert som solgt i en butikk i delstaten Virginia, som grenser mot Washington D. C., i løpet av den siste uken.

Myndighetene ba tirsdag om at alle som vet noe som helst om saken, tar kontakt.
– Ingen opplysning er for liten, vi forsøker å finne ut alt vi kan om Alexis' bevegelser den siste tiden, hvem han var i kontakt med og hvem han møtte, sa Valerie Partave i det føderale politiet FBI.

Det er kjent at Aaron Alexis var praktiserende buddhist, men også at han hadde store problemer med å holde et voldsomt sinne under kontroll. Han gjorde tjeneste i USAs marine fra 2007 til 2011, da han fikk jobb i et stort dataselskap.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt