NRK Meny
Normal

Al Jazeera hevder å ha blitt angrepet av israelske styrker

Al Jazeera hevder at deres lokaler i Gaza by har blitt angrepet av israelske styrker.

Restene etter en moské i Gaza

Bildet viser restene etter en moské som skal ha blitt angrepet i Gaza. Totalt fem moskeer skal ha blitt angrepet på Gazastripen i løpet av natten.

Foto: SAID KHATIB / Afp

Det melder TV-kanalen og nyhetsnettstedet selv på Twitter. Det er foreløpig ikke kjent om noen har blitt skadet i angrepet. En av Al Jazeeras egne journalister, Stefanie Dekker, skriver på sin Twitter-profil at to varselskudd har blitt avfyrt inn i Al Jazeeras lokaler.

Ifølge Dekker holder også nyhetsbyrået AP til i bygningen, som nå evakueres. På Al Jazeeras live-blog om situasjonen i Gaza hevder Dekker at det israelske forsvaret har bekreftet å ha avfyrt to skudd, uten å oppgi noen grunn.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Vil forby Al Jazeera

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman opplyste mandag at Israel har planer om å nekte TV-kanalen Al Jazeera å operere i Israel. Lieberman, som regnes for å være ultranasjonalist, anklager Al Jazeera for å støtte terrorisme og spre løgner om Israel.

Han kom også med hard kritikk av Qatar, som eier Al Jazeera, og anklaget landet for å støtte Hamas som styrer Gazastripen.

– Vi har allerede begynt å evaluere aktiviteten og statusen til Al Jazeera, med den hensikt ikke å la dem operere lenger i Israel, la han til.

Lieberman sammenlignet nettverket med Der Sturmer, som var en propagandaavis i Nazi-Tyskland, og med al-Qaidas propagandaavdeling.

Forbudt i flere land

Al Jazeera er blitt forbudt i flere land i Midtøsten, blant dem Egypt, Irak og Syria, og flere av nettverkets journalister, blant dem australske Peter Greste, ble nylig dømt til mange år i fengsel i Egypt.

Israel regner seg for å være Midtøstens eneste demokrati med full ytringsfrihet, i motsetning til de andre landene som har forbudt TV-kanalen.

Ifølge Al Jazeera har syv palestinere blitt drept i Israels offensiv natt til tirsdag, noe som betyr at over 580 palestinere har blitt drept i løpet av de siste to ukene.

TV-kanalen melder at israelske styrker slo til mot rundt 70 mål i løpet av natten, deriblant fem moskeer og en fotballstadion. Samtidig skal 27 militære og to sivile ha blitt drept på israelsk side, noe som gjør den pågende offensiven til den blodigste i Gaza siden 2009.

Artikkelen oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt