– Gaddafi-sønn vil overgi seg

Muammar Gaddafis sønn Saif al-Islam skal ha foreslått å overgi seg til Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Saif al-Islam Gaddafi

Gaddafis nest eldste sønn, Saif al-Islam, under et møte med journalister i Libya tidligere i sommer.

Foto: IMED LAMLOUM / Afp

Det er nyhetsbyrået Reuters som melder at al-Islam er lei av å være på rømmen, og skal være forberedt på å overgi seg selv.

– Muammar Gaddafis sønn på rømmen, Saif al-Islam, og den tidligere etteretningssjefen Abdullah al-Senussi har foreslått å overlevere seg selv til Den internasjonale straffedomstolen i Haag, sier Abdel Majid Mlegata, en militær talsmann for Det nasjonale overgangsrådet (NTC) onsdag.

– De har foreslått en måte de kan overgi seg på til Haag, sier han.

FILES-LIBYA-CONFLICT-SENUSSI FILES-LIBYA-CONFLICT-SENUSSI

Gaddafis tidligere etteretningssjef, Abdullah al-Senussi, skal ha sagt at han vil overgi seg til Den internasjonale straffedomstolen.

Foto: - / Afp

Ettersøkt

Al-Islam har vært ettersøkt av Den internasjonale straffedomstolen i Haag siden juni. Han er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten, det samme er den tidligere etteretningssjefen.

Han er den avdøde diktatorens nest eldste sønn, og var av mange regnet som den mest sannsynlige arvtageren etter Muammar Gaddafi.

Den internasjonale straffedomstolen sier på sin side at de ikke har fått noen bekreftelse på at al-Islam og al-Senussi skal være klare til å overgi seg.

– Vi har ingen bekreftelse på dette nå. Vi prøver å kontakte NTC for mer informasjon, sier Fadi El Abdallah, talsmann for Den internasjonela straffedomstolen.

Rykteflom

Etter at Muammar Gaddafi ble drept i forrige uke, har det versert diverse rykter om al-Islam. Enkelte meldinger har gått ut på at han har blitt drept, andre går ut på at han har flyktet fra landet.

Det ble også meldt at al Islam var skadet, og at han lå på sykehus, men ingen av meldingene har blitt bekreftet.

Tirsdag meldte en kilde i Overgangsrådet at al-Islam ville forsøke å komme seg ut av Libya ved hjelp av et falskt pass.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt