– «El Chapo» er en kjærlig familiemann

«El Chapo» er en kjærlig familiemann, og blir utsatt for langsom tortur i fengsel, hevder den meksikanske narkobaronens tredje kone Emma Coronel (26).

Joaquin "El Chapo" Guzman

PÅGREPET: Den 8. januar ble narkokongen pågrepet i en storaksjon i Los Mochis i Sinaloa.

Foto: AP/AFP/Reuters/NTB Scanpix

Coronel tar bladet fra munnen halvannen måned etter at den beryktede narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman (58) ble pågrepet på rømmen igjen.

El Chapos kone sier til TV-kanalen Telemundo at ektemannen er en «kjærlig familiemann, som blir utsatt for langsom tortur i fengsel», melder The Guardian.

– De lar ham ikke sove, og han har ikke noe privatliv. Han har blitt holdt i isolat i El Altiplano siden 8. januar, og væpnede vakter og politihunder er konstant til stede, sier hun.

Den tidligere skjønnhetsdronningen mener også at Guzman «blir gjort til syndebukk av meksikanske myndigheter», og at livet hans står i fare på grunn av tøffe fengselsforhold.

– En av verdens mest voldelige

Det var 11. juli i fjor at narkobaronen forsvant fra høyrisikofengselet like utenfor Mexico City, gjennom et hull i gulvet i dusjen. Det var den eneste kvadratmeteren av cella som ikke var under konstant videoovervåking.

Deretter å flyktet han på en skinnegående motorsykkel gjennom en halvannen kilometer lang tunnel bygd av gode hjelpere. Siden har det pågått en omfattende jakt på lederen for Sinaloa-kartellet.

Den 8. januar ble narkokongen pågrepet i en storaksjon i Los Mochis i Sinaloa, angivelig etter at politiet kom på sporet av ham som følge et intervju han ga til Hollywood-stjernen Sean Penn og tidsskriftet Rolling Stone.

Det amerikanske justisdepartementet har beskrevet Guzmán som en av «verdens mest voldelige og mektige narkobaroner».

(Emma Coronel uttalte seg for første gang om mannen i et intervju med TV-kanalen Telemundu. Intervjuet er på spansk).

– Blir gjort til syndebukk

I sitt første TV-intervju hevder Coronel at narkokongen «er verken voldelig eller uhøflig, og at mannen urettferdig blir beskyldt får alt galt som skjer».

26-åringen er El Chapos tredje kone og giftet seg med narkobaronen for åtte år siden.

Hun sier også at Guzman lider av høyt blodtrykk, og frykter for livet til den beryktede narkokongen.

30.000 drap

Formuen til El Chapo er anslått til 8 milliarder kroner, og for mange mexicanere regnes han som en helt. Guzmans ansikt pryder plakater og T-skjorter, og det er laget ballader og filmer om ham.

I likhet med Pablo Escobar blir han ofte sett på som en Robin Hood-figur av de fattige i hjemtraktene, mens myndighetene mener er ansvarlig for godt over 30.000 drap og smugling av uante mengder narkotika.

Rømningsvei for El Chapo
Foto: Eduardo Verdugo / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt