Overgangsrådet: 50.000 mennesker drept i Libya

Rundt 50.000 mennesker er drept i Libya siden revolusjonen startet for seks måneder siden.

Løslatt fange i Libya

En løslatt fange blir tatt imot av sine nærmeste da han ankommer Benghazi.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Minst 50.000 mennesker, sivilie og krigere, har blitt drept i Libyas seks måneder lange revolusjon. Det opplyser en militær leder for Det libyske overgangsrådet til nyhetsbyrået Reuters.

I Misrata og Zlitan har mellom 15.000 og 17.000 personer mistet livet, melder Reuters. Opprørsstyrkene har til sammen satt fri rundt 28.000 fanger.

– I Nafusa-fjellene i vest har svært mange liv gått tapt. Vi antar at alle som fortsatt er savnet har blitt drept, sier oberst Hisham Buhagiar, lederen av anti-Gaddafi-troppene som tok kontroll over Tripoli forrige uke.

Også i Brega har et høyt antall mennesker blitt drept. Av de 50.000 drepte har overgangsrådet talt de som ble drept i kamper mellom opprørere og Gaddafi-lojale, og de som har vært savnet det siste halve året.

Gir Gaddafi-styrkene et ultimatum

Lederne i overgangsrådet har tirsdag gitt et ultimatum til Gaddafi-styrkene. De gir dem inntil lørdag på å overgi seg fredelig, hvis ikke vil de bli møtt med militære styrker etter at Eid-festivalen, som markerer slutten av Ramadan, avsluttes.

Mustafa Abdul Jalil, som er leder for Det libyske overgangsrådet, sier at ultimatumet gjelder for lojalistene i Sirte, hjembyen til Muammar al-Gaddafi.

Libya

En libysk mann reagerer etter at en ferge med løslatte fanger går i havn i Bengazi.

Foto: GIANLUIGI GUERCIA / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt