– 28 elever drept i angrep mot skole i Syria

29 personer skal ha blitt drept i et angrep mot en skole i nærheten av Damaskus. 28 av de drepte er skolebarn, ifølge statlig media i Syria.

Syria angrep mot skole

En skadet elev ligger på sykehus, etter å ha overlevd angrepet mot Btheia-skolen tirsdag.

Foto: HOPD / Ap

I tillegg til elevene skal en lærer ha blitt drept i angrepet. Dette ifølge Reuters, som siterer det statlige nyhetsbyrået SANA, som kaller angrepet «en forferdelig, kriminell handling». Nyhetsbyrået melder også at 20 personer skal ha blitt skadet i angrepet.

Skole i flyktningleir

Ifølge SANA skal opprørere stå bak angrepet mot Bteiha-skolen, som ligger i Wafideen-leiren. Dette er et område for interne flyktninger i Syria.

Det ble først meldt at åtte elever og læreren deres var drept, men tallet ble senere oppjustert til 29. Rundt 25.000 mennesker bor i Wafideen-leiren. Dette er i utgangspunktet mennesker som har blitt drevet på flukt fra Golanhøyden, siden den israelske okkupasjonen i 1967.

Ifølge aktivister er over 40.000 mennesker drept i det snart to år lange opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad.

Blodige kamper

Kampene i Damaskus-området har vært særlig blodige de siste dagene, ettersom regjeringsstyrkene har forsøkt å slå tilbake opprørere på fremmarsj i Ghouta-regionen.

Ifølge Det syriske observatoriet for menneskerettigheter skal 16 mennesker ha blitt drept i Damaskus-området tirsdag, i tillegg til de drepte i Wafideen-leiren.

Samtidig har den syriske hæren bombet flere byer og landsbyer i utkanten av Damaskus, både sørvest og øst for hovedstaden, også dette ifølge observatoriet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt