NRK Meny
Normal

– 28 personer drept i Syria

Minst 28 mennesker skal være drept i sammenstøt nordvest i Syria i løpet av det siste døgnet, ifølge aktivister.

Hafez al-Assad

Arkiv: Motstandere av det syriske regimet river ned plakater av avdøde president Hafez al-Assad og hans sønn, president Bashar al-Assad 29. april 2010.

Foto: - / Afp

Blant de drepte i kampene i regionen Jisr al-Shugur er seks syriske sikkerhetsstyrker, opplyste en syrisk menneskerettsaktivist søndag.

– 19 av de drepte skal være sivile og seks ansatte i sikkerhetsfirmaer, sier Rami Abdel Rahman, leder av en menneskerettighetsgruppe til AFP.

Han tilføyer at i alt 38 mennesker er dret i regionen i løpet av helgen - ti på lørdag og 28 i dag. Han påpeker samtidig at dødstallet kan stige utover kvelden.

7000 marsjerte

I byen Deir-al Zor øst i landet såret syriske styrker et stort antall mennesker da de åpnet ild mot en gruppe på 7.000 demonstranter som deltok i en nattlig marsj, opplyser øyenvitner.

Målet med marsjen var å velte en statue av tidligere president Hafez al-Assad, dagens president Bashar al-Assads far.

– Da folkemengden kom fram til Presidentplassen, ble den møtt av kuler fra sikkerhetspoliti og pansrede biler som var satt inn for å hindre at statuen ble veltet, sier en innbygger til Reuters.

Han referer til en 6 meter høy steinstatue av Hafez..

– Mer enn 1100 drepte totalt

Ifølge menneskerettighetsgrupper er mer enn 1100 sivilie drept og minst 10.000 arrestert i Syria siden protestene startet i midten av mars.

Myndighetene i Damaskus på sin side insisterer på at uroen skyldes «bevæpnede terroristgjenger» med støtte fra islamistiske grupperinger i utlandet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Laster Twitter-innhold

14 åring arrestert for å danse på gaten i Saudi-Arabia

Tenåringen ble pågrepet for «umoralsk opptreden» etter at en video der han danser i gaten i Saudi-Arabia tok av på nettet.