NRK Meny
Normal

– 21 drept på Gaza den siste dagen

Israelske angrep på Gazastripen natt til lørdag kostet 16 mennesker livet, og fem nye skal ha blitt drept i løpet av lørdagen, ifølge palestinske kilder.

Palestinske menn inspiserer ødeleggelser etter en bombe 12. juli

Palestinske menn inspiserer ødeleggelser etter et militært anfrep 12. juli.

Foto: MAHMUD HAMS / Afp

Fem mennesker skal ha blitt drept i et angrep i Jebaliya, nord i det palestinske området. Et luftangrep i Deir el Balah lenger sør kostet to mennesker livet, opplyser palestinsk helsepersonell.

Rammet veldedig organisasjon

I Beit Lahiya skal to personer drept i et angrep som skal ha rammet en veldedig organisasjon som jobber med å hjelpe funksjonshemmede.

Ifølge en talsmann for det palestinske helsedepartementet ble tre andre drept i et angrep i Gaza by. Tre personer omkom også i et angrep øst for byen. I tillegg døde én mann av skader han pådro seg i et angrep noe tidligere.

126 mennesker drept

Etter at de israelske angrepene på Gazastripen ble trappet kraftig opp tirsdag, er til sammen 126 mennesker blitt drept, ifølge nyhetsbyrået AFP. En stor andel av de døde er sivile.

I samme periode har væpnede palestinske grupper skutt over 500 raketter og bombekastergranater mot Israel. Så langt er ingen blitt drept i disse angrepene.

Avgjør om Israel skal sende bakkestyrker

Hvorvidt Israel skal sende bakkestyrker inn på Gazastripen, kan bli avgjort i løpet av helgen.

Det sa den israelske utenriksministeren Avigdor Lieberman i et TV-intervju fredag.

– I øyeblikket er vi i første fase, som er luftangrep. Jeg ser for meg at vi i morgen eller dagen etter vil bestemme hva som blir neste fase, sa Lieberman.

Selv mener han at Israel nå må «gå hele veien» og sørge for at den islamistiske bevegelsen Hamas mister makten på Gazastripen.

– Vi kan ikke ha en situasjon hvor vi ikke fullfører jobben. Det vil bare lede til en nedtelling fram til neste militæroperasjon, sa Lieberman ifølge avisa Jerusalem Post.

Et ødelagt hus etter bombeangrepet i Gaza 12. juli

Et ødelagt hus etter bombeangrepet i Gaza 12. juli.

Foto: MOHAMMED ABED / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt