– 200 nigerianske jenter reddet

200 jenter og 93 kvinner skal være reddet fra Sambisa-skogen i Nigeria, ifølge hæren i landet. En talsmann for hæren opplyser at det ikke er de savnede skolejentene fra Chibok, som ble kidnappet i fjor, som er reddet.

Det melder Reuters.

Den nigerianske hæren skriver også på Twitter at de har ødelagt tre Boko Haram-leire i skogen, og at de frigjorte jentene nå blir undersøkt og identifisert.

Laster Twitter-innhold
  • Les: 2000 kvinner og barn bortført av Boko Haram: – Jeg kjente lukten av døde kropper

I april 2014 ble flere enn 200 skolejenter bortført nær den nordlige landsbyen Chibok. Menn fra Boko Haram stormet en videregående skole og satte fyr på flere bygg i byen.

Reaksjonene på kidnappingen var sterke og førte til store protester, også internasjonalt.

Hæren opplyste først at det ikke var klart om noen av de 200 skolejentene var blant dem som ble reddet tirsdag, men melder senere at det altså ikke er dem.

Terrorregime

Ifølge en rapport fra Amnesty International har flere enn 2000 kvinner og barn blitt bortført av Boko Haram siden begynnelsen av 2014.

Unge kvinner og jenter som senere har klart å rømme, forteller til organisasjonen at de ble holdt fanget og i noen tilfeller voldtatt, tvangsgiftet og tvunget til å delta i væpnede angrep, noen ganger mot sine egne landsbyer.

Boko Harams mål er et kalifat, en egen islamsk stat, nordøst i Nigeria. Amnesty har dokumentert hvordan de militante islamistene har innført et terrorregime i områdene de kontrollerer.

SISTE NYTT

Siste nytt