NRK Meny
Normal

Minst 17 drept i angrep mot kirker i Kenya

Minst 17 mennesker ble drept da flere maskerte menn skjøt og kastet håndgranater i et koordinert angrep mot kirker i byen Garissa, nord i Kenya.

Minst 17 mennesker ble drept da flere maskerte menn skjøt og kastet håndgranater i et koordinert angrep mot kirker i byen Garissa, nord i Kenya.

VIDEO: En gruppe på sju væpnede og maskerte angripere skal ha kastet håndgranater inn i kirkene, mens meninghetene var samlet til gudstjeneste og skutt etter folk som prøvde å flykte.

Minst 17 er drept og 45 skadd i angrepet, opplyser Røde Kors til CNN.

Ti personer har blitt kritisk skadd, ifølge Røde Kors. De med mest alvorlige skader er blitt sendt til hovedstaden Nairobi.

To av de drepte skal ha vært politimenn.

– Gjerningsmennene tok skytevåpnene deres før de gikk til angrep mot kirkene, sier politiets talsperson, Philip Ndolo.

En gruppe på sju væpnede og maskerte angripere skal ha kastet håndgranater inn i kirkene, mens meninghetene var samlet til gudstjeneste og skutt etter folk som prøvde å flykte.

En katolsk kirke og en kirke tilknyttet African Inland Church (AIC) ble angrepet samtidig. De to kirkene ligger bare 3 kilometer fra hverandre i byen Garissa, som er base for Kenyas operasjoner i Somalia.

Kenya Church Attacks

En kenyansk politimann gjennomsøker den ene kirken som ble angrepet søndag.

Foto: Chris Mann / Ap

Mistenker al-Shabaab

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet, men myndighetene i Kenya har tidligere bekyldt den somaliske islamistgruppen al-Shabaab for å stå bak liknende aksjoner.

Lokalt politi sier til nyhetsbyrået Reuters at angriperne kan være al-Shabaab-sympatisører eller banditter, men at det er for tidlig å slå dette fast.

Garissa ligger kun 90 kilometer fra flyktningeleiren Dadaab, hvor en bilkolonne fra norske Flyktninghjelpen ble angrepet fredag.

Fire hjelpearbeidere ble bortført og en sjåfør ble drept i dette angrepet, som man også mistenker at at Al-Shabaab kan stå bak.

Ett av flere angrep

Somalske militante har gjennomført flere voldelige aksjoner mot mål i Kenya de siste månedene. Søndagens kirkeangrep er foreløpig det mest blodige.

Voldsbølgen startet etter at Kenya sendte stridsvogner og tropper inn i Somalia i fjor. Formålet med operasjonen er å bekjempe grupper knyttet til Al Qaida.

Garissa har rundt 150.000 innbyggere, og et flertall av dem er muslimer. Byen ligger 195 kilometer fra grensen til Somalia.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt