NRK Meny
Normal

– Dansk islamkritiker skutt mot i Danmark

Den kjente islamkritikeren Lars Hedegaard ble i dag skutt mot i København, ifølge danske medier.

Lars Hedegaard

Lars Hedegaard er kjent for islamkritiske ytringer.

Foto: Danmarks Radio

I 11.30-tiden i dag forsøkte en mann å skyte islamkritikeren Lars Hedegaard utenfor hans hjem på Frederiksberg i København, ifølge danske Ekstrabladet.

Dansk politi bekrefter at en skyteepisode i nabolaget til islamkritikeren er anmeldt.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse om skyting, og at vi undersøker forholdet, sier politiinspektør i Københavnspolitiet Jørgen Skov til avisen.

– Kulen gikk rett over hodet på ham

En nabo av Hedegaard sier til danske Politiken at det er Hedegaard som er skutt mot.

– Jeg møtte Lars i oppgangen etter skytingen. Han fortalte meg at han hadde blitt forsøkt skutt, og at kulen gikk rett over hodet på ham. Det kan være at han dukket, det vet jeg ikke, men det var helt klart et drapsforsøk, sier naboen til avisen.

Ifølge DR forsøkte gjerningsmannen å løsne flere skudd, men skytevåpenet skal ha hengt seg opp. Ingen ble truffet, opplyser politiet.

Gjerningsmannen beskrives av København-politiet som en mann i 20-årene med tykt, mørkt hår og rød postjakke. Han har ifølge politiet «en annen etnisk bakgrunn enn dansk».

Han skal ha oppsøkt Hedegaard under påskudd av å være et postbud, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge naboen er bomberyddere også i gang med å undersøke en pakke som trolig skulle gis til Hedegaard. Mellom 30 og 35 politifolk skal nå være på stedet.

Drapsforsøk på Lars Hedegaard

Store politistyrker jobber på åstedet og leter etter gjerningsmannen i København.

Foto: DRESLING JENS / Ap

Kjent for islamkritiske ytringer

Dansk politi vil heller ikke bekrefte at det er Hedegaard det er skutt mot, men flere danske medier erfarer at det er Hedegaard det ble skutt mot.

Det bekrefter imidlertid Trykkefrihedsselskapet, som Hedegaard er formann i.

– Lars fortalte meg at han slo mannen i hodet slik at han mistet pistolen. Han fikk imidlertid tak i pistolen igjen, og forsøte å skyte mot Lars en tredje gang. Men pistolen klikket igjen, og deretter stakk han av, sier Ingrid Carlqvist, som er leder i det svenske Trykkefrihetsselskapet.

Hedegaard har i en årrekke markert seg i debatten om ytringsfrihet, og han er blant annet kjent for å ha islamkritiske synspunkter.

Under en julefrokost i 2009 sa han blant annet at muslimer voldtar sine egne barn.

– Det hører man hele tiden. Jenter i muslimske familier blir voldtatt av sine onkler, fettere eller fedre, sa Hedegaard.

Hedegaard er historiker, journalist og forfatter. Han har tidligere reist rundt med Lars Vilks, som tegnet karikaturen av profeten Muhammed.

LES OGSÅ: Brannbombet Lars Vilks hus

Lars Hedegaard forsøkt skutt i København

Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen.

Foto: DRESLING JENS / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt