92 pågrepet i Kairo

Fler enn 110 personer er så langt pågrepet i Kairo i forbindelse med angrepet på den israelske ambassaden.

Kairo politi
Foto: MOHAMMED HOSSAM / Afp

I dag ble 92 personer pågrepet mistenkt for å ha deltatt i ambassadeangrepet natt til lørdag og bråket rundt angrepet i Egypts hovedstad Kairo. Tilsammen er nå minst 111 personer pågrepet, skriver den israelske nettavisen Ynetnews.

– En prøve

Flere politikere i Israel sier helgens hendelser i Kairo var en prøve for det militære overgangsrådet som styrer Egypt.

Israel har ikke brutt kontakten med Egypt, selv om ambassadepersonell er evakuert fra Kairo etter uroen og angrepet på ambassaden.

Israel ønsker normale forbindelser til Egypt, til tross for angrepet mot den israelske ambassaden i Kairo. Det muslimske brorskap ønsker derimot å se nærmere på forholdet til israelerne.

Rasende egyptere demonstrerte fredag kveld utenfor Israels ambassade i Kairo.

Rasende egyptere demonstrerte fredag kveld utenfor Israels ambassade i Kairo.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

Vil tilbake til det normale

– Vi skal gjøre alt for at forholdet mellom våre to land skal vende tilbake til det normale, sa Israels miljøminister Gilad Erdan, som anses for å være en nær medarbeider av statsminister Benjamin Netanyahu.

Statsministeren selv opplyser at israelske myndigheter er i forhandlinger med Egypt angående Israels ambassadør og ambassade i Kairo.

– Vi er i kontakt med egyptiske myndigheter om hva som er nødvendig for at ambassadøren kan vende tilbake, slik at han og hans stab får tilstrekkelig beskyttelse og kan opprettholde den israelsk representasjonen i Kairo, heter det i en uttalelse fra Netanyahu søndag.

Stormet av demonstranter

Israels ambassade i Kairo ble natt til lørdag stormet av demonstranter, etter at ambassadør Yitzhak Levanon var evakuert.

Det muslimske brorskap i Egypt oppmunter på sin side det militære lederskapet til å gjøre en ny vurdering av forholdet til nabolandet Israel.

– Israel bør ha mottatt budskapet og forstått at Egypt har endret seg, at hele regionen vil endre seg, og at det ikke lenger er rom for landets arroganse og aggresjon, het det i en uttalelse fra islamistbevegelsen søndag.

SISTE NYTT

Siste nytt

Unntakstilstand i Minneapolis: Demonstranter har satt fyr politistasjon

Guvernøren i Minnesota har erklært unntakstilstand etter den tredje dagen med voldsomme demonstrasjoner i kjølvannet av dødsfallet til George Floyd. Politiet har blitt tvunget til å evakuere politistasjonen i Floyds nabolag.

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.